Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Komplett undersøkelse Premium
Komplett undersøkelse Premium
90 min + oppfølgingsbesøk
kr 2.490
Komplett undersøkelse Pluss
Komplett undersøkelse Pluss
60 min
kr 1.490
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
40 min
kr 1.090
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790
Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk er veldig vanlig. Du er derfor ikke alene. Våre erfarne tannleger tar deg på alvor og lar deg ha kontroll.

Mange plages med tannlegeskrekk (odontofobi) og skyr unna viktig tannbehandling. Over tid kan du få smerter i munn og tenner og redusert livskvalitet. Når tannlegebesøket til slutt tvinger seg frem, kan behandlingen bli dyrere. Men tannlegeskrekk kan effektivt kureres hos tannleger med spesialkompetanse. En uforpliktende konsultasjon er en god start på veien til bedre tannhelse.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Kort fortalt
Negative opplevelser hos tannlegen, gjerne i barndommen, kan føre til tannlegeskrekk. Når tannlegebesøkene utsettes i årevis, kan store tannhelseproblemer oppstå. Tannlegeskrekken kan påvirke deg negativt fysisk og psykisk på mange måter. Men med god hjelp fra en dyktig tannlege opplever nesten alle en vesentlig forbedring etter noen få besøk.

Vi hjelper deg til bedre munnhelse – ta kontakt med oss idag!

Priser, refusjon og finansiering

Mange kan bekymre seg for kostbare behandlinger, spesielt når det er lenge siden forrige tannlegebesøk. Orbdent Oslo tilbyr rentefri nedbetaling gjennom Ressursbank.

Benytt gjerne også vårt tilbud om en rimelig konsultasjon. Tannlegeskrekk kan kureres, og vi kan vise til svært gode resultater med vårt behandlingsopplegg.

Se ellers her for våre priser.

Refusjonsordning

Helfo kan gi støtte til tannbehandling, men du får dessverre ingen stønad fra Helfo til behandlingen av selve tannlegeskrekken. Du kan likevel ha rett til tilrettelagt behandling. Les mer her om Helfo-refusjon.

Det er mulig å få refusjon ved blant annet:

 • Tannkjøttbetennelse
 • Tannslitasje
 • Munntørrhet
 • Tanntap
 • Ulykker
 • Yrkesskader
 • Kirurgisk fjerning av tann
 • Manglende evne til egenomsorg m.m.

Våre tannleger har direkteoppgjør i samarbeid med Helfo og kan informere deg om dine muligheter for å få refusjon. Du betaler da kun egenandel hos oss.

Offentlige behandlingstilbud

Du kan også søke om deltagelse på TOO som er det offentlige og gratis tilrettelagte tannhelsetilbudet til tortur- og overgrepsutsatte og personer med sterk angst for tannbehandling (odontofobi). Dessverre er det lang ventetid her.

Slik går tannlegene våre frem for å hjelpe deg

 • Du kan få en rimelig konsultasjon på klinikken
 • Du kan få samtaleterapi.
 • Tannlegen forteller deg om moderne teknologi og behandlingsmetoder.
 • Du får se et behandlingsrom når du er helt klar for det.
 • Tannlegen tilrettelegger for nye samtaler, enkel undersøkelse eller tilpasset behandlingsforløp i helt ditt tempo.
 • Du kan få beroligende medikamenter eller narkose hvis det er medisinsk tilrådelig.
 • Du kan få henvisning til ekstern kompetanse hvis det ikke er tilstrekkelig med samtaleterapi på klinikken.

Hva sier pasienter som har fått behandling for tannlegeskrekk?

Tilbakemeldinger fra våre mange pasienter er at de opplever at livet blir mye bedre etter at tannlegeskrekken, og ikke minst tannplagene, er borte. De har fått et penere smil og kan smile trygt, snakke og spise uforhindret igjen. I tillegg får de ofte bedre selvtillit. De blir også mer sosiale og får betydelig bedre livskvalitet.

Vår spesialkompetanse er å hjelpe tannlegeskrekk-pasienter

Det er viktig å skjønne at tannlegeskrekk ikke er noe å skamme seg for. Flere studier viser at opp mot 15-20 % av befolkningen har angst for tannbehandling, men likevel klarer de å komme til tannlegen under svært stor påkjenning. Estimerte 3-7 % har så sterkt frykt at det kalles fobi. Sistnevnte gruppe oppsøker overhodet ikke tannlegen, uansett smerter i tenner og tannkjøtt.

Tvunget til tannlegen av smertene

Ofte kommer tannlegeskrekk-pasienter først etter mange års utvikling av en eller flere tannsykdommer og når tannpinen er blitt helt uutholdelig. Det er da essensielt å få pasienten gjennom et behandlingsløp som er hurtig, men likevel i det tempoet som pasienten selv klarer med.

Å lindre angsten

Å håndtere pasienter med tannlegeskrekk krever en dyp empatisk tilnærming. Tannlegeskrekk er ikke et “quick-fix”-problem. Tannlegene våre fokuserer på å lindre angsten på en måte som gjør at du kan føle deg trygg og ivaretatt her og nå, og også motivert i det lange løp slik at du kan gjennomføre tannbehandlingene som er viktige for helsen din.

Samtale og eksponering

Vi bruker metoder som eksponeringsterapi og samtaleterapi, og mener at nøkkelen ligger i å bruke god tid på å bygge tillit mellom pasient og behandler. For å bli kvitt en fobi, uavhengig om det er for høyder, slanger, folksomme plasser eller tannlegen, må du øve i trygge omgivelser på det som er vanskelig, kjenne på de følelsene som kommer og bearbeide dette til det ikke lenger er så vanskelig. En vanlig tannbehandling kan brytes opp i små deler eller trappetrinn som hvert skal beherskes før du og tannlegen går videre.

Vi har hjulpet hundrevis av pasienter til et bedre liv

Tannlegeskrekk-behandling forutsetter bruk av en tannlege med mye erfaring innen feltet. Vår kompetanse har hjulpet mange med å bli kvitt frykten. Vi ser på det som uhyre viktig å lytte til pasientens følelser og opplevelser. Samlet har vi hjulpet flere hundre pasienter med å redusere eller helt fjerne angsten for tannbehandling. Det er en stor glede for oss å yte en slik bistand, for ingenting er mer motiverende for en tannlege enn å oppleve smilet hos pasienter som er kvitt problemer og smerter.

Ta det første skrittet og bestill konsultasjon

Du kan bestille en konsultasjon der du i ro og fred forteller om dine utfordringer i et eget konsultasjonsrom. Da slipper du å være med inn i behandlingsrommet. Du kan stille spørsmål, og vi kan vise deg rundt hvis du ønsker. Du kan få vite mer om hva alt vi kan gjøre for deg. Mange opplever mindre frykt allerede etter en trygg og fin samtale. Det skaper et tillitsforhold til behandler når dere snakker fortrolig sammen på forhånd. Det er viktig at du er åpen og ærlig om dine opplevelser og behov. Fortell oss gjerne hva er det som har gjort at akkurat du har tannlegeskrekk, slik at vi kan tilpasse behandlingen etter dine behov.

Hvorfor får noen mennesker tannlegeskrekk?

Det finnes ingen fasit på hvem som får odontofobi, og det forekommer i alle grupper i samfunnet. Men det viser seg at personer med odontofobi ofte faller inn i to hovedkategorier; de som har opplevd vond eller vanskelig tannbehandling, eller de som har vært utsatt for et traume (seksuelle overgrep, psykisk eller fysisk vold).

Redde foreldre kan også overføre sin frykt til barna, samt at svekket psykisk helsetilstand kan føre til irrasjonell frykt for tannbehandling.

De vanligste konkrete tingene pasienter frykter, er:

 • Generell smerte og ubehag.
 • Lyder og/eller lukter som er ubehagelige eller aktiverer dårlige minner.
 • Bedøvelsesnålen eller sprøyter generelt.
 • Instrumenter mot tennene eller boring i tennene.
 • Manglende følelse av kontroll i situasjonen.
 • Flauhet og skam over å vise frem dårlig munnhelse til tannlegen.
 • Kostbare og langvarige behandlinger.

Vi vet at tannlegeskrekk ofte oppstår allerede etter de aller første skremmende klinikkbesøkene i barndommen. Vonde opplevelser i voksen alder kan også skape frykt. Slike enkelt-opplevelser bidrar til tap av tillit overfor helsepersonell, og kan resultere i at viktig tannpleie utsettes så lenge at det blir alvorlige problemer med munnhelsen.

Det finnes ulike nivå av tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk kan oppleves ulikt fra person til person, og det finnes ulike nivåer av tannlegeskrekk. Det involverer ulike grader av ubehag som går fra frykt, angst til fobi.

Fysiske kjennetegn i forbindelse med tannlegeskrekk

Frykten kan gi sterke og ubehagelige utslag, både før og under tannlegebesøket. Heldigvis er disse forbigående og ingenting å skjemmes over. Du kan oppleve:

 • Svette
 • Hodepine og i enkelte tilfeller migrene
 • Kvalme
 • Søvnløshet flere dager før tannlegebesøket
 • Skam og flauhet over egen frykt
 • Blodtrykksfall
 • Svimmelhet, besvimelsestendenser eller besvimelse
 • Gråt når du er hos tannlegen

Frykt

Frykt er en naturlig menneskelig reaksjon når vi møter noe ukjent, potensielt farlig eller truende. Hjernen vår jobber kontinuerlig for å oppdage eventuelle trusler rundt oss, og når noe oppfattes som farlig, utløses en fryktrespons. Det er vanlig å oppleve frykt hos tannlegen fordi vi ikke helt vet hva som skal skje der, om det blir smertefullt eller pinlig. Vi kan ha dårlige erfaringer, følelse av utrygghet eller opplevelse av å ikke ha kontroll. Likevel klarer noen pasienter med frykt å besøke tannlegen, og enkelte skjuler den ganske godt.

Angst

Angst har ofte samme mekanismer som frykt, men følelsen fører til en kraftigere reaksjon. I tillegg prøver du ofte unngå situasjoner som oppleves som truende, til tross for at de er ufarlige (f.eks. tannbehandling). Du er ofte bevisst på at du har et irrasjonelt tankesett, noe som også kan skape en følelse av skam eller konflikt. Du kan altså ha sterk tannbehandlingsangst, men så lenge du ikke plages sterkt av din unngåelsesatferd (f.eks. smerter eller skam), er du ikke å anse som fobisk. Du oppsøker tannlegen, men opplever det som en svært stor påkjenning.

Odontofobi

Fobier bygger på samme prinsipp som frykt og angst, men de har sterkere respons, ofte preget av panikktanker. Odontofobi er ikke medfødt slik enkelte andre fobier kan være, for eksempel frykt for enkelte dyr. I tillegg til fobifremkallende tannlegebesøk kan også annet som forbindes med tannlegen og tenner utløse fobien (f.eks. tannpuss, samtaler om temaet, reklame, filmer, følge barn til tannlegetimer). Pasienter med odontofobi oppsøker altså ikke tannlegen i det hele tatt, kanskje ikke på flere tiår, før uutholdelige smerter tvinger dem til tannlegen.

Odontofobi-pasienter havner derfor ofte i en ond sirkel. Ved å unngå nødvendig tannbehandling øker behandlingsbehovet på sikt. Dette fører i sin tur til økt angst og skamfølelse. I tillegg kan disse pasientene utvikle sterk sosial angst på grunn av dårlig tannhelse eller på grunn av sin opplevelse av dårlig tannhelse.

Uansett hvilken nivå av tannlegeskrekk du har, er du velkommen hos oss. Vi hjelper deg til en sunn munn, bedre helse, et penere smil og økt livskvalitet.

pasient uten tannlegeskrekken

Finn en tannlege du stoler på å bli kvitt din tannlegeskrekk for å endelig føle deg trygg hos tannlegen.

Hvorfor er det så viktig å bli kvitt tannlegeskrekk?

Utsettelse av nødvendig tannbehandling resulterer nesten alltid i dyrere og mer omfattende behandlinger når du ikke lenger kan unngå tannlegebesøket. Men verre er det at dårlig munnhelse påvirker den generelle helsen og livskvalitet.

Tidlig oppdagelse av tannsykdommer

Jevnlig kontroll hos tannlegen er avgjørende viktig for generell livskvalitet og helse fordi tannlegen kan på et tidlig tidspunkt oppdage mulige problemer i munnen. Du kan f.eks. ha alvorlig tannkjøttbetennelse uten å vite om det. Bakterier som får utvikle seg mellom en tann og tannkjøttet, kan resultere i den alvorlige tilstanden periodontitt. En vanlig konsekvens av ubehandlet periodontitt er tanntap og behov for kunstige tannerstatninger som tannbro eller tannimplantat.

Sykdom i munnen kan spre seg til resten av kroppen

Munnen og tennene er første ledd i opptak av mat og drikke. Plager i munnen kan redusere tilgang til ernæring og forårsake at det oppstår flere sykdommer og mangler. I tillegg kan ubehandlede sykdommer og infeksjoner i munnen spre seg til resten av kroppen gjennom lungene, blodårene og tarmen, og forårsake alvorlige og livstruende infeksjoner i andre deler av kroppen. Mange vet ikke at dårlig tannhelse også kan øke risiko for hjertesykdom, diabetes, Alzheimers, depresjon, kreft, mage/tarm-forstyrrelser, feilernæring, m.fl. (1).

Dårligere fungering i hverdagen

Mennesker med sterk angst påvirker også omgivelsene som f.eks. familie, venner eller kolleger på arbeidsplassen. Du kan få sykefravær, dårligere konsentrasjon, oppleve fraværenhet og mindre imøtekommenhet. Ikke minst påvirker angst og smerter det sosiale livet. Det er vanskelig å smile, spise, delta på ulike aktiviteter og å være den du vanligvis ønsker å være, dersom du har konstante smerter.

Tannlegeskrekk kan kureres

Har du tannlegeskrekk, er det ekstra viktig at du finner en tannlege som du kan stole på og ønsker å hjelpe deg.

Behandlingen av tannlegeskrekk er ofte todelt. En del handler om å behandle konkrete sykdommer og problemer i munn og tenner. Den andre delen er å behandle selve tannlegeskrekken. Iblant må frykten behandles først, og noen ganger kan tannlegen behandle tannlegeskrekken og tann- og munnsykdommer parallelt.

Hva slags tannlegeskrekk-behandling har god effekt?

Vi gir deg kontrollen

En viktig faktor i tannlegeskrekk-behandling er å gi deg som pasient fullstendig kontroll over fremdriften i det som skjer. Du skal være trygg på at du kan stoppe tannlegen når som helst du føler at det blir vanskelig å fortsette.

Vi snakker hele tiden sammen om det som skjer i behandlingsrommet

Et annet viktig element er at vi hele tiden sørger for å forberede deg på hva som skal skje, og fortelle hva som skjer mens vi behandler deg. En rolig progresjon og kontinuerlig lytting til deg, er i seg selv ofte angstreduserende og nok for å få pasienter til å slappe av.

Vår behandling skal være behagelig og smertefri, og du oppfordres til å fortelle hvordan du har det underveis. Oppnår du tillit til tannlegen som behandler deg for tannlegeskrekk, vil du gjerne merke stor forbedring allerede etter 2-3 besøk, enkelte allerede etter første besøk. Nervøsitet og angst avtar raskt, og du vil føle at tannbehandling er helt greit.

Samtaleterapi

Noen pasienter trenger samtaleterapi for å behandle tannlegeskrekken. Avhengig av underliggende årsak til tannlegeskrekken kan vi benytte forskjellige tilnærminger. Vi kan legge opp til samtaler og tilvenning på tannlegeklinikken hos tannlege eller tannpleier. Du kan også avtale samtaler med tilknyttet psykolog, dersom den underliggende årsaken er dypere og krever mer behandling. Vår erfaring er at vi kommer langt ved å ha en åpen dialog som bygger på tillit og ærlighet.

Eksponeringsbehandling virker

Eksponeringsterapi har vist seg å være den beste behandling mot fobier. Metoden går ut på at du oppsøker situasjonen som utløser angsten. Du skal deretter bli værende i situasjonen til angsten avtar av seg selv, normalt i løpet en halv times tid. Behandlingen utføres systematisk og er kontrollert fra pasientens side; du “klatrer” gradvis opp et hierarki med økende vanskelighetsgrad. Tannlegen går aldri videre før du selv er klar for det. Dermed opplever du mestring på hvert eneste trinn og tør derfor gå videre. Til slutt vil du klare å gjennomføre en vanlig tannbehandling.

En norsk studie (2) tok for seg 40 pasienter med odontofobi som i gjennomsnitt hadde unngått tannlegen i 11 år og som knapt klarte å sette seg i tannlegestolen. Etter eksponeringsbehandling, enten i én lang sesjon på opptil tre sammenhengende timer eller fordelt over fem korte sesjoner over fem uker, kunne de klare å motta vanlig tannbehandling. Det viste seg at énsesjonsbehandling hadde like god effekt som femsesjonsbehandling. Nesten åtte av ti klarte også å oppsøke tannlege i løpet av det etterfølgende året, hvilket opprettholdte den positive effekten.

Hvordan hjelper vi deg?

Første kontakt med klinikken

Din første kontakt med oss kan være at du ringer eller sender inn en henvendelse via bestillingssystemet. Mange foretrekker å sende en skriftlig henvendelse. Fortell allerede her at du har tannlegeskrekk, og fortell gjerne mer om hva din frykt handler om. Da ringer vi deg gjerne tilbake for at vi skal kunne legge best mulig til rette for ditt første besøk hos oss.

Første konsultasjon hos tannlegen

Ditt første møte med oss er en konsultasjon. Denne samtalen foretas i et konsultasjonsrom uten tannlege-innredning. Du kan gjerne ha med en venn eller familiemedlem hvis det gjør deg tryggere.

Sammen diskuterer du og tannlegen årsakene til din tannlegeskrekk og eventuelle behandlingsbehov slik du opplever det. Tannlegen forteller hvordan vi jobber og hva du kan forvente underveis. Du får stille alle spørsmål du har for å føle deg trygg.

Du kan få:

 • Bli kjent med og skape en relasjon til en tannlege som lytter til deg.
 • Fortelle tannlegen hvordan du har det og hva som er dine utfordringer.
 • Stille tannlegen spørsmål og hvis ønskelig besøke et moderne behandlingsrom.
 • Høre hvordan vanlige tannlegeundersøkelser gjennomføres.
 • Lære hvordan moderne tannbehandling og ny teknologi fjerner ubehag og smerter.
 • Høre hvordan tannlegen gir deg full kontroll under en behandling.

Første undersøkelsen

Din første undersøkelse kan gjøres i forbindelse med ditt første møte på klinikken, eller på et senere tidspunkt dersom du heller ønsker det. For å være sikker på hvilket behandlingsbehov du har, må tannlegen gjøre en undersøkelse av munnen og ta nødvendige bilder. I forbindelse med undersøkelsen stiller tannlegen diagnoser og diskuterer ulike behandlingsalternativer med deg. Sammen blir dere enige om hvilken behandling som er best for deg. Dere setter sammen opp en plan for videre behandling.

Selve tannbehandlingen

Vi følger den planen vi har lagt sammen, både for behandling av tannlegeskrekken og evt. tannsykdommer. Det er viktig at vi tar det i riktig tempo slik at du føler deg trygg hele tiden. Vi avtaler også hvordan vi kommuniserer under behandlingen, slik at du kan ta pauser ved behov.

Kan du få beroligende eller narkose hos tannlegen?

Tannlegen kan tilby vanlig bedøvelse, narkose og sedasjon under ulike tannbehandlinger. Hvilken metode tannlegen vil anbefale, vil avhenge av både pasientens situasjon, helse og ønsker.

Bruk av beroligende medikamenter under behandling

Dersom vi ikke opplever at vi kommer i mål med samtaleterapi og eksponering, kan vi kombinere dette med et beroligende middel. Beroligende middel gis i forbindelse med en tannbehandling for at du skal klare å gjennomføre den.

Beroligende tabletter er angstdempende og egner seg for engstelige pasienter som har vanskelig for å gjennomføre tannbehandling. Bruk av beroligende tabletter må avtales med tannlegen før behandling. Disse må inntas senest 30 minutter før tannlegetimen når bruk er avtalt. Både tannlege og fastlege kan skrive resept på beroligende medikamenter. Din tannlege må få informasjon om hvilke andre medikamenter du bruker.

Lystgass

Lystgass demper også angst og gis for at pasienten skal klare å gjennomføre tannbehandlingen.

Bruk av narkose under behandling

Bruk av narkose er ikke del av standardbehandling for tannlegeskrekk fordi narkose kan innebære en liten risiko. Vi forsøker først bruk av andre metoder, men i enkelte tilfeller kan større behandlinger utføres ved å legge pasienten i narkose. Ønske om bruk av narkose respekteres og etterkommes dersom det er medisinsk forsvarlig.

Vi har et sertifisert narkoseteam, som består av narkoselege og narkosesykepleier. Det er narkoselegen som gjennomfører prosedyren og står ansvarlig for de medisinske vurderingene, slik at din sikkerhet hele tiden er ivaretatt.

Narkose kan brukes i følgende situasjoner:

 • Ved alvorlig tannlegeskrekk.
 • Ved kraftig brekningsrefleks.
 • Ved dårlig effekt av vanlig bedøvelse eller dersom du er allergisk mot det.
 • Ved behov for langvarig og komplisert behandling.
 • Ved sykdommer eller tilstander som gjør det umulig med vanlig tannbehandling.

Vedlikehold, tannpleie og oppfølging

Når tannbehandlingen din er gjennomført, er det viktig at du og tannlegen avtaler videre oppfølging, vedlikehold og tannpleie hjemme. Du har nå en unik mulighet til å aldri trenge omfattende tannbehandling igjen. Det forutsetter selvfølgelig god daglig munnhygiene og forebygging. Sammen lager dere en plan for hvordan du fremover best skal ta vare på munnen og tennene dine.

Vi anbefaler alle pasienter å gå jevnlig til sjekk og tannpleie. For dem med tannlegeskrekk blir det ekstra viktig å komme til tannpleieren ofte. Da kan eventuelle hull i tennene (karies) eller munnsykdommer oppdages mens de er enkle å behandle. Vi gir også mange gode råd til å opprettholde god hygiene og vil instruere deg i renhold.

Tilslutt – 12 tips for deg som lider av tannlegeskrekk

 1. Ikke utsett tannlegebesøket. Bestill tannlegetime i dag.
 2. Finn en tannlege som har spesialisert seg på behandling av tannlegeskrekk, som du føler deg trygg hos og som lytter til deg.
 3. Vær helt åpen om din tannlegeskrekk. Tannlegeskrekk er vanligere enn du tror.
 4. Velg et tidlig tidspunkt for timen, for da slipper du å grue deg hele dagen og evt oppleve forsinkelser hos tannlegen.
 5. Ankom så nært timen som mulig slik at ventetiden blir kort.
 6. Spør om alt du lurer på. Kunnskap kan faktisk redusere angst. Vil du føle deg tryggere når du kan se hva tannlegen gjør, be om speil eller 3D-skanning. 3D-skanning er digital fotografering av tenner og tannkjøtt og er helt smertefritt.
 7. Ikke vær redd for å be tannlegen om å stoppe straks du opplever ubehag eller smerte. Bli enig med tannlegen om et stoppsignal.
 8. Hvis du føler at du mister mer kontroll når stolen lenes bakover, kan du spørre om å få sitte mer oppreist.
 9. Be om støtte og hjelp fra dine nærmeste. Ta med et skravlete familiemedlem eller en venn som ikke har tannlegeangst. Eller ta med lydbok eller musikk som du liker.
 10. Be om en hånd å holde i. Det hjelper alltid.
 11. Be om beroligende middel, mer bedøvelse eller narkose ved behov.
 12. Gå regelmessige til tannlege eller tannpleier, og bruk tid på grundig tannpleie hjemme for å unngå store kostbare behandlinger.

Kilder:

 1. Helsedirektoratet (2021): Kunnskapsoppsummering om sammenhengen mellom den orale og generelle helse. Oslo: Helsedirektoratet. Tilgjengelig her.
 2. Haukebø, K. (2011): Effektiv behandling mot tannlegeskrekk. Tidsskriftet Den Norske Legeforening. Tilgjengelig her.

Ta første steget til å bli fri fra tannlegeskrekken i dag

Bestill time for konsultasjon eller ring oss for mer informasjon på 22 42 04 16.

Orbdent.no er en del av Orbdent AS

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som eier flere klinikker i Oslo, herunder Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

Bestill konsultasjon for tannlegeskrekk

1Velg behandler (valgfritt)

Velg ønsket behandler i listen
Listen viser alle behandlere som utfører den valgte behandlingen.

2Velg dato og tidspunkt

Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 42 04 16. Vi har også drop-in.

3Bekreft ditt valg

Behandling
Behandler
Dato
Tidspunkt
Gyldig kampanjekode
Kampanjekoden du har angitt er ikke kjent for oss.
Kampanjekoden kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud på klinikken.
Velg metode for registrering
VippsLogg inn med VippsDu blir ikke belastet pengerBank ID mobilBankID med kodebrikkeMed koder fra banken dinBank ID mobilBankID på mobilMed sikker legitimasjon på mobil
Bank ID mobilManuell registreringFyll inn skjema
Fødselsnummer
Fødselsnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut
Telefonnummer
Telefonnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut (husk landskode f.e.k.s +47)
E-post
Du må godkjenne vilkåren
Fortsett
Bekreft din bestilling ved å fylle i koden du har mottatt på SMS
Gyldig SMS-kode mangler (4 siffer)
Din SMS-kode er ugyldig/ikke lenger gyldig
Registrer bestilling
Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!