?> Usynlig tannregulering | Vi tilbyr de beste produktene
Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.com
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Premium undersøkelse
Premium undersøkelse
Inntil 70 min
kr 1.780
Undersøkelse fresh
Undersøkelse fresh
Inntil 50 min
kr 1.340
Enkel undersøkelse
Enkel undersøkelse
Inntil 30 min
kr 890
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 730

Bruk av usynlig tannregulering handler om både estetikk, et finere smil, forbedring av bittet og å gjøre renhold enklere og bedre

Regulering har flere viktige funksjoner. Estetisk, for å øke selvtillit med et flott smil, for å kunne gi plass til godt renhold. Samtidig vil god bittfunksjonalitet forebygge plager som hodepine, nakke/skulder-plager og kjeveleddsmerter. Usynlig tannregulering er en populær metode for å oppnå alt dette hos både unge og voksne.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er et alternativ til konvensjonell tannregulering i stål. Det finnes flere typer usynlig tannregulering: avtakbare gjennomsiktige skinner, avtagbar tannregulering, (også kalt apparatur) og baksideregulering som festes bak på tennene.

Bruk en tannlege som er sertifisert for produktet som skal brukes

Henvend deg til en tannlege som er sertifisert og godkjent for å bruke usynlig regulering. Dette er en tilleggsutdannelse og for enkelte typer må man være spesialist innen tannregulering. Vi har tannleger som både har tilleggsutdannelse og er spesialister innen tannregulering.

Når bruker man usynlig tannregulering?

Det er ulike praktiske eller estetiske årsaker til at mange foretrekker usynlig tannregulering. Dette er et mer diskret alternativ til tradisjonell regulering, og finnes både som avtakbar og fast regulering. Dersom man velger en avtagbar løsning må man huske på å bruke den i angitt tid for å oppnå forventet resultat innen forventet tid.

Kvinne som tar av usynlig tannregulering.

Usynlig tannregulering er enkel å ta av og på og gjør det lettere å beholde god munnhygiene under hele behandlingen.

Gjør usynlig regulering vondt?

I begynnelsen av behandlingen kan noen oppleve midlertidig, mindre ubehag. Man kan også oppleve det samme når man bytter skinner eller strammer reguleringen. Det føles som et trykk og er et tegn på at reguleringen virker. Dette er helt normalt og går vanligvis over etter noen dager.

Kan jeg få refusjon for reguleringen?

Barn og ungdommer kan som regel få refusjon for tannregulering. Det forutsetter at problemstillingen oppfyller visse krav og henvisning fra tannlege eller tannpleier. Våre reguleringstannleger tar imot henvisninger. Som voksen har man normalt ikke krav på refusjon for behandling etter fylte 20 år. Det finnes noen unntak der man kan ha krav på refusjon:

 • Ledd i behandling av alvorlig tannkjøttsykdom
 • Medfødt manglende tannanlegg
 • Alvorlig bittfeil som krever kirurgi og regulering
 • Spesielle sykdommer (se liste hos HELFO)
 • Alvorlig tannslitasje som krever korrigering av bittfeil før behandling
 • Yrkesskade
 • Ulykke

Din tannlege har oversikt over gjeldende regler for refusjon og vil kunne hjelpe deg med dokumentasjon som må ligge til grunn for refusjonskravet.

Ulike typer usynlig tannregulering

 • Skinnebehandling, f.eks. Invisalign, Clearcorrect m.fl.
 • Avtagbart apparatur, f.eks. Inman Aligner.
 • Baksideregulering (også kalt innsideregulering), f.eks. Incognito, WIN m.fl.

Skinnebehandling

Skinnebehandling har vært et alternativ til tradisjonell regulering siden slutten av 90-tallet. Invisalign var en av de første på markedet, og etter at patenten til selskapet utløp i 2017 er det kommet flere alternativer på markedet. Felles for alle er at man lager skinner som passer akkurat dine tenner. Dersom du ønsker skinnebehandling vil tannlegen skanne tennene dine, og sende den digitale filen til et dataprogram der tannlegen kan planlegge behandlingsforløpet.

Invisalign skinner for usynlig tannregulering i boks.

Invisalign-skinner for usynlig tannregulering i oppbevaringsboks.

Hvordan virker skinneregulering?

Dataprogrammet bruker avansert 3D-teknologi for å analysere hvordan tennene dine står i dag og hvordan man vil at de skal stå i fremtiden. Med hjelp av digital teknologi visualiserer tannlegen og en sertifisert tekniker hvilket resultat du kan forvente og hvor mange skinner du trenger.

Du vil også kunne se en simulering (film) om hvordan tennene kommer til å bevege seg. Dersom du og tannlegen er fornøyd vil man gå videre og designe skinnene. Forenklet kan man si at hver skinne er litt for trang, og på den måten sakte beveger tennene i riktig retning. Du bytter skinne hver 5-14. dag, avhengig av behandlingstype.

Hver 6. til 8. uke kommer du tilbake for kontroll og justeringer under hele behandlingsperioden. Noen trenger ekstra hjelp for å få tennene på plass. Da kan man inkludere plastikk-dotter og strikk i skinnebehandlingen, som gir ekstra kraft.

Tips for å lykkes med skinnebehandling

 • Ta kun ut skinnene når du spiser, du trenger å bruke dem minimum 22 timer i døgnet for å se resultat.
 • Ikke drikk annet enn vann med skinnene i, sukkerholdig drikke kan sette seg fast mellom skinnene og skade tennene.
 • Legg skinnene i dedikert boks når du spiser. Ikke legg dem i en serviett, du (med mange før deg) risikerer å få dem kastet.
 • Tygg ikke tyggis med skinnene, den kan sette seg fast.
 • Røyk ikke med skinnene, da det kan misfarge dem.

Hvordan beholder jeg den nye tannstillingen?

Etter avsluttet behandling ønsker man å sikre at tennene står låst i ny posisjon. I begynnelsen trengs et hjelpemiddel en såkalt «retainer». Det finnes to typer retainere: metalltråd eller skinne.
Metalltråden limes på baksiden av tennene. Fordelen er at den sitter på plass og er mer forutsigbar (du kan ikke glemme å ta den på). Ulempen er at det kan være noe vanskeligere å rengjøre tennene.

Skinnene ligner de man bruker i behandlingen, men forskjellen er at de etter hvert kun brukes noen netter i uken. Fordelen med skinner er at det er lettere med munnhygiene og at du nå er vant til å bruke skinner. Ulempen er at hvis du glemmer å bruke skinnene, finnes det en risiko for at tennene beveger seg tilbake, en såkalt «relapse».

Hva koster skinnebehandling?

Pris på skinnebehandling avhenger av:

 • Hvor komplekst ditt kasus er.
 • Hvor lang tid din behandling tar.
 • Hvilket produkt (merkevare) du velger.

Prisen på Invisalign er avhengig av hvor mange skinner du trenger og dette vil tannlegen vurdere ut ifra tannstillingen. Mye skjevstilling vil kunne kreve mange skinner og omvendt.  Invisalign har ulike nivåer med ulike prisklasser. Akkurat nå tilbyr vi en rimelig og uforpliktende konsultasjon på klinikken.

For at vi med sikkerhet kan vite hvilken kategori du havner i, tas en avansert 3D-skanning for analyse og simulering i dataprogrammet. Prisen for Invisalign-behandling kan inkludere tannbleking og skinne-retainer (Vivera), hvis dette er ønskelig. Analysen, inkludert digitalt avtrykk og 3D-modellering, har en startkostnad, som vil trekkes fra den endelige behandlingen.

Avtagbar apparatur

For å justere skråstilte eller roterte fortenner (hjørnetann til hjørnetann) kan man bruke Inman Aligner. En kombinasjon av kraft og motkraft (trykk og press) flytter tennene til ønsket posisjon i løpet av 6-18 uker.

Hvordan kan det gå så fort?

Det er kun få tenner som skal beveges og behandlingen påskyndes av kontinuerlige og svake krefter. En forutsetning for raske resultat med Inman Aligner, er at apparatet brukes minimum 18 timer per døgn. Inman Aligner har noe større synlighet enn andre usynlige behandlinger, men er fremdeles diskret. Som med all type regulering er det uvant i begynnelsen, og noen opplever at de må venne seg til å snakke med denne reguleringen. For at ikke tygging og mat skal ødelegge apparatet, må du huske på at ta det ut når du spiser.

Hvordan lages en Inman Aligner?

Kontakt en av våre tannleger som er Inman Aligner-sertifisert. Hvis dere blir enige om at dette er riktig behandling for deg, vil tannlegen ta et avtrykk av tennene. Avtrykket sendes til en sertifisert tanntekniker for å få fremstilt apparatet.

Når skinnen er utlevert vil det være nødvendig å komme tilbake ca. annenhver uke for kontroll og eventuelle justeringer. Når behandlingen er ferdig behøver du en retainer for å holde resultatet på plass. En retainer er en tynn metalltråd som festes på innsiden av tennene for å forhindre at de mister sin nye plassering i tannbuen. Det er også mulig å få en tynn, gjennomsiktig plastskinne du kan sove med om natten dersom retainer/streng ikke er mulig.

Hva koster en Inman Aligner?

Prisen avhenger av hvor omfattande behandlingen er. Prisen er inkludert retainer og tannbleking.

Før din konsultasjon

For å få mer informasjon om Inman Aligner, se gjerne denne videoen:

Innsidebehandling

Usynlig regulering med innsidebehandling (baksidebehandling) er også et alternativ innen usynlig tannregulering. Forskjellen fra de andre to er at innsidebehandling festes til tennene og sitter fast. Akkurat som konvensjonell regulering, men på innsiden, slik at den ikke er synlig.

Her finnes det også ulike produkter og merkevarer tilgjengelige for å få gjennomført behandlingen, bl.a. Incognito og WIN. Denne type regulering sitter fast og kalles «fast apparatur».

For å behandles med fast apparatur må behandlingen planlegges av en kjeveortoped. En kjeveortoped er en tannlege som har tatt spesialisering innen tannregulering, også kalt reguleringstannlege. Det enkleste er å benytte vår rimelige konsultasjon for tannregulering der vi sammen kan se på hvilke alternativer som kan være aktuelle.

tannregulering innside incognito

Innsidebehandling er et usynlig alternativ til vanlig tannregulering.

Før din behandling med usynlig regulering

Uansett hvilken behandling du velger, må man før påbegynt behandling ha gjort en undersøkelse. Ved undersøkelsen ser tannlegen på tenner, tannkjøtt og tannrøtter. Man tar også nødvendig røntgen.

Dette er for din trygghet. Vi vil forsikre oss om at du ikke har noen skade eller ubehandlet sykdom som kompliserer eller er i veien for behandlingen. Dersom du nylig har gjort en undersøkelse, og din faste tannlege ikke tilbyr usynlig regulering, må du gjerne be tannlegen om å sende oss en henvisning for behandling.

Har du ikke fast tannlege eller har ikke vært hos tannlegen på en stund, har vi tilbud på undersøkelse for nye pasienter.

Noe å tenke på i forkant av et møte med oss

 • Hvorfor og hva
   Tenk gjennom hva du ønsker å forbedre. Funksjon? Estetikk? Begge deler? Bruk gjerne bilder for å kommunisere med oss. Vær tydelig på hvilke resultater du ønsker å oppnå. Det kan finnes andre metoder som egner seg bedre.
 • Motivasjon
  For å se resultat med avtagbar tannregulering forutsetter det at du bruker skinnene 20-22 timer per dag. Du må være ekstra nøye på renhold og munnhygiene.
 • Tålmodighet
  I begynnelsen av behandlingen trenger du tålmodighet. Det kan ta noen dager før du blir vant med reguleringen og snakker som vanlig igjen.
 • Oppfølging
  Sett av tid til oppfølging. Tett oppfølging hos oss er nødvendig under behandlingen for å oppnå gode resultater.
 • Langsiktighet
  Etter avsluttet behandling trenger du noen form for retensjon. Det finnes ulike alternativer og vi informerer deg om hva som er best for å oppnå langsiktige resultater.

Bli fornøyd med smilet ditt!

For ytterligere informasjon kan du også lese mer om tannregulering generelt.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som eier flere klinikker i Oslo, herunder Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!