Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Tannbleking inkl. undersøkelse (kampanje)
Tannbleking inkl. undersøkelse (kampanje)
90 min
kr2.990 (kr 5.100)
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr1.090 (kr 1.490)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790
Tannspa – Rent & pent smil
Tannspa – Rent & pent smil
40 min
kr990 (kr 1.089)
Tannimplantat
Vikanhjelpedegmed
Priser og betalingsalternativer
Test om implantat passer for deg
Vanlige spørsmål
Prisgaranti
Les alt om tannimplantat
Få smilet ditt tilbake med tannimplantat!Snakk, spis og smil trygt igjen med faste naturtro tannimplantat! Bestill en konsultasjon idag.
Henter ledige timer...
Betalingsalternativer

Betalingsalternativer - vi finner betalingsløsninger for deg

Vi hjelper deg uansett kostnadsnivå slik at du slipper å utsette viktig tannbehandling som forebygger skader og sykdom. Vi kan tilby delbetaling eller betalingsutsettelse gjennom Resurs Bank. Har du krav på Helfo-refusjon, søker våre behandlere for deg. Les mer her om våre ulike betalingsalternativer.

Bestill en konsultasjon for tannlegeskrekk
(Kr 760)
Henter ledige timer...
Priser og betalingsalternativer

Fra
kr 25 000

Prisen på tannimplantat varierer avhengig av materialvalg og metode, samt forhold som dukker opp underveis i behandlingen.

Det er derfor vanskelig å gi en eksakt pris på forhånd. Tannlegen kan gi deg et kostnadsoverslag først etter en konsultasjon.

Lurer du på om implantat passer for deg?

Vi tilbyr en rimelig konsultasjon der du får informasjon om behandlingen, priser og betalingsalternativer for erstatning av tapte tenner.

Vi hjelper deg med betalingsalternativer

Vi hjelper deg uansett kostnadsnivå slik at du slipper å utsette viktig tannbehandling som forebygger skader og sykdom. Vi kan tilby delbetaling eller betalingsutsettelse gjennom Resurs Bank.

Har du krav på Helfo-refusjon ved helt eller delvis tanntap, vil våre behandlere søke for deg.

Les mer her om betalingsalternativer.

Prisgaranti på tannimplantatbehandling

Dersom du finner en tannlege i Norge som tilbyr samme implantatbehandling til lavere pris, vil vi tilby behandling for samme pris.

Det krever at du kan dokumentere identisk behandling, behandlingsprotokoll, prosedyre og materialer, i forkant av behandlingen hos Orbdent Oslo.

Bestill en konsultasjon idag!
(Kr 590)
Henter ledige timer...
Finn ut om implantat passer for deg.
1
Hvor gammel er du?
Under 25
Over 25
Alder er i utgangspunktet ikke en avgjørende faktor for å avgjøre om du kvalifiserer for tannimplantater, men du må være over 18 år. Hos barn og unge voksne, der kjevebeinene ikke ennå er fullt utviklet, kan alderen imidlertid ha en innvirkning på implantatets suksess. Dette vurderer tannlegen under en undersøkelse.
Alle voksne med ferdigutviklede kjevebein kan være gode kandidater for tannimplantat. Det finnes ikke en øvre aldersgrense. Likevel kan det være forhold som kan påvirke suksessen til behandlingen, noe som tannlegen vil vurdere i en undersøkelse.
2
Hvor lenge siden er det at du tapte tannen/tennene?
Mindre enn 1 år
Mellom 1-5 år
Mer enn 5 år
Hvis du har trukket/mistet tann og den skal erstattes, må tannimplantat-behandlingen som oftest vente til kjevebeinet er grodd skikkelig. Noen pasienter har forutsettinger for å få satt inn implantatet samme dag som en tann blir trukket, men dette må vurderes av tannlegen.
Manglende tenner forårsaker ofte beinsvinn med reduksjon i både høyde og/eller bredde på kjevekammen. Derfor anbefales det å ikke vente for lenge med å erstatte en tapt tann. Få en vurdering hos tannlegen.
Selv om det har gått mange år siden du tapte tannen, kan du fortsatt være en utmerket kandidat for implantatbehandling. Det avgjørende kriteriet er den viktige tettheten og styrken i kjevebeinet ditt som kan ha blitt redusert over tid. Hvis du ikke har tilstrekkelig høyde og/eller bredde på beinvevet for å få festet implantatet, finnes det flere måter å øke volumet på beinvevet. En implantat-undersøkelse vil gi tannlegen god oversikt over dine behov.
3
Hvordan er din generelle munnhelse?
God
Dårlig
God munnhelse er viktig for å forebygge mot tannsykdom generelt og spesielt mot problemer rundt tannimplantatet. Tilstrekkelig tannpleie kan hindre utvikling av betennelse (periimplantitt) rundt implantatet, der tap av implantatet kan bli et resultat av langvarig betennelse.
For å sikre et vellykket tannimplantat er det avgjørende å ha god munnhelse. Tannlegen vil identifisere og behandle eventuell tannkjøttbetennelse og andre problemer før selve implantatbehandlingen. Imidlertid kan utilstrekkelig tannpleie etter implantatets innsetting resultere i betennelse (periimplantitt) rundt det kunstige tannimplantatet. Over tid kan konsekvensen være at implantatet løsner og faller ut.
4
Røyker du?
Nei
Ja
Røyking kan påvirke helingsprosessen og øke risikoen for implantatsvikt. Tannlegen vil vurdere din generelle munnhelse, inkludert røykehistorien din, for å avgjøre om tannimplantat er et passende alternativ for deg. Hvis du er motivert for implantatbehandling, er dette kanskje det beste tidspunktet å slutte helt med tobakk.
5
Lider du av beinskjørhet eller andre defekter i ombygging av beinvev?
Nei
Ja
Personer som lider av nedsatt nedbrytning av beinvev (osteopetrose), beinskjørhet (osteoporose) eller tar medisiner for dette, kan også ha høyere sannsynlighet for implantatkomplikasjoner. Reduksjon i kjevebeintetthet og tap av kjevekammen som tennene er festet i, medfører manglende støtte for tennene. Tennene, inkludert implantater, kan da begynne å bevege seg og kan falle ut. Tannlegen vil evaluere mengden bein i kjeven din med røntgen og vurdere om du er en kandidat.
6
Gnisser du tenner?
Nei
Ja
De fleste mennesker vil kunne gnisse tenner, også uten å vite det, f.eks. i stressende perioder i livet. Nedslitte tenner, sprekker og flisete tannkanter er symptomer på tanngnissing. Opplever du slike endringer, bør du oppsøke tannlegen, spesielt etter en tannimplantatbehandling.
Tanngnissing (bruxisme) øker belastningen på implantatene som over tid kan medføre fare for fraktur (brudd) og tap av tannimplantatet. Fortell tannlegen om du gnisser tennene eller har andre uvaner (biting på harde objekter). En bittskinne utformet av tannlegen kan hjelpe mot tanngnissing.
7
Hvordan er din generelle allmennhelse?
God
Dårlig
Uansett grunn til tannlegebesøket bør du alltid informere tannlegen om din helsehistorie, medisinbruk og endringer i allmennhelsen. Sykdommer i kroppen kan påvirke munnhelsen på mange måter.
Tilstander som ukontrollert diabetes, hjertesykdom, Parkinsons sykdom, visse autoimmune lidelser, enkelte medisiner og etter strålebehandling kan påvirke tannimplantatbehandling negativt. Disse pasientene kan ha økt risiko for implantatkomplikasjoner og infeksjoner. Tannlegen og fastlegen kan om nødvendig samarbeide om å sikre suksessfull implantatbehandling. Uansett grunn til tannlegebesøket bør du alltid informere tannlegen om din helsehistorie, medisinbruk og endringer i allmennhelsen.
Med noen få unntak kan alle få erstattet sine tapte eller manglende tenner med implantater. Bestill en konsultasjon og få samtidig svar på alle dine spørsmål om tannerstatning.

Bestill konsultasjon idag (Kr 550)

Henter ledige timer...
Vanlige spørsmål om tannimplantat
Hva er behandlingstiden og prognosen?

Behandlingen skreddersys for å imøtekomme hver pasients unike behov. Avhengig av pasientens individuelle situasjon og eventuell nødvendig beintransplantasjon er vanligvis implantatbehandlingen fullført på 3-7 måneder. Med våre tannlegers faglige dyktighet og dedikerte omsorg kan du glede deg til et nytt smil på kort tid. Ventingen er garantert verdt resultatet.

Kan du få ny tann på dagen?

Vi kan tilby «nye tenner på dagen». Dette er en avansert prosess som forutsetter svært god planlegging og at du har et utgangspunkt som er egnet for en vellykket behandling.
Med vårt engasjerte team og moderne behandlingsmetoder kan du se frem til å gjenoppdage ditt smil og glede deg over umiddelbare forbedringer.

Gjør det vondt å sette inn tannimplantat?

Med lokalbedøvelse lover vi deg smertefri behandling. I de første dagene etter tannimplantatet kan det oppstå litt hevelse og ømhet, men alvorlige og omfattende komplikasjoner er svært sjeldne. Din implantattannlege sikrer deg en trygg prosess mot ditt nye smil.

Er komplikasjoner vanlig?

Prognosen for implantatbehandling er svært god, og risikoen for fremtidige problemer er minimal. Kun ca 5-10 % av implantatbehandling anslås å mislykkes. Vedlikeholdet av implantatet er nøkkelen til langvarig suksess, og dette inkluderer god munnhygiene og regelmessige tannlegebesøk. Våre dedikerte tannleger gir deg et strålende og bekymringsfritt smil.

Hvor lenge varer et tannimplantat?

Gjennomsnittlig levetid for et tannimplantat er 10-30 år, og avhengig av når du får implantatet, kan det vare ut livet ditt. Ingen annen tannerstatning varer så lenge. Du må imidlertid ta vare på tannimplantatet ditt gjennom god tannpleie og unngå røyking. Dette bidrar til å vedlikeholde implantatet slik at du kan glede deg over ditt flotte smil i lang tid fremover.

Er det lurt å få tannimplantat til lavere pris i utlandet?

Implantatbehandlinger kan virke fristende rimelige i utlandet sammenlignet med norske priser. Hvis behandlingen imidlertid går galt, har du ikke rett til Norsk pasientskadeerstatning på behandling utført i utlandet. Hos oss er du godt forsikret gjennom Norsk pasientskadeerstatning slik at du får den hjelpen du trenger hvis uventede komplikasjoner skulle oppstå. Vi investerer i materialer av høyeste kvalitet og gir deg regelmessig oppfølging for å sikre et varig vellykket resultat for ditt tannimplantat. Velg kvalitet og trygghet for ditt smil med oss.

Bestill time hos våre dyktige implantat-behandlere
Alexandru OancaOralkirurgBestill time
Sara NordevallTannlegeBestill time

Få smilet ditt tilbake med tannimplantat!

Tannimplantat-behandling er en moderne og trygg metode for å erstatte tapte eller manglende tenner. Naturtro og faste tenner fremstilles på svært kort tid. Her får du svar på dine spørsmål om tannimplantater.

Med hjelp av tannimplantater kan du få smilet ditt tilbake. Du kan i tillegg igjen spise og tale bedre. Orbdent Oslo erstatter manglende eller tapte tenner med naturtro implantater av høy kvalitet som kan tilvirkes i løpet av kort tid. Hos oss loves du derfor en så rask prosess som det er praktisk mulig å få til.

Hva er et tannimplantat?

Et implantat kan være en nødvendig tannerstatning etter tanntap som følge av skade, sykdom eller hull i tennene (karies). Behovet behøver ikke, som mange tror, være aldersrelatert i det hele tatt.

Manglende tenner gir redusert bittfunksjon, men også nedsatt livskvalitet. Før i tiden var eneste løsning å få nye tenner i form av et løst gebiss (tannprotese) , men i dag kan moderne og naturtro tannimplantater benyttes for å erstatte en eller flere tenner. Behandlingen gir svært gode funksjonelle og estetiske resultater uten å skade nabotennene. Med nye fastsittende tenner kan du prate, smile og spise trygt igjen.

Behandlingstid, priser og refusjon

tannimplantat gjør så du kan spise igjen

Tannimplantat hjelper deg å spise som før, med nye faste tenner. Foto: Shutterstock

Hele behandlingen fra start til slutt kan ta 3-7 måneder avhengig av den enkelte pasientens situasjon og hvorvidt det er påkrevd med beintransplantasjon (se mer lenger ned) i forkant. Prognosen for implantatbehandling er svært god, dvs. at det er liten fare for senere komplikasjoner.

Priser og refusjon

Prisen på tannerstatning kan variere avhengig av materialvalg og metode. Det er derfor vanskelig å gi en eksakt pris på denne typen behandling uten først å treffe pasienten. Tannlegen kan gi deg et nøyaktig kostnadsoverslag først etter en undersøkelse. Derfor er det hensiktsmessig å komme til en konsultasjon der tannlegen vurderer om tannimplantat er løsningen for deg.

Våre tannlege-priser finner du her. Våre spesialister og tannleger har direkteoppgjør med Helfo og kan hjelpe deg med å vurdere om du har rett på Helfo-refusjon.

Vi tilbyr hjelp til rentefri delbetaling gjennom Ressursbank.

Nye tenner på dagen

Med ny forskning og ny teknologi kan vi i dag tilby pasientene «nye tenner på dagen». Metoden innebærer at du slipper å bruke en avtagbar tannprotese eller gå uten tann mens du venter på tilheling. En så kort behandlingstid oppleves veldig positiv av våre pasienter.

Å sette inn tenner i løpet av en dag krever dog god planlegging mellom pasient, tannlege og tanntekniker. Prosessen er avansert og forutsetter at du har et utgangspunkt som er egnet for en vellykket behandling. Denne tilnærmingen anbefales dersom tannlegen vurderer at tannimplantatet kan belastes direkte etter innsetting.

Bestill konsultasjon!

Vi tilbyr en rimelig konsultasjonstime til deg som vurderer denne behandlingen. Benytt gjerne vår online bestillingsløsning for å bestille en konsultasjonstime allerede i dag!

Ønsker du å kontakte oss for mer informasjon, kan du ringe 22 42 04 16. Du kan også enkelt bruke vår online timebestilling for å bestille en undersøkelse: bestill her.

Med moderne utstyr tilbys topp kvalitet i alle ledd

Orbdent Oslo har dyktige tannteknikere og moderne utstyr som 3D-røntgen, 3D-printer, 3D-scanner og 3D-fres for produksjon av tannerstatninger med høy kvalitet. Våre tannleger, tannteknikere og spesialister samarbeider for å tilby deg den beste behandlingen som finnes.

Når bør du prioritere behandling med tannerstatning?

Hvem kan ha nytte av tannimplantat?

I utgangspunktet kan alle få tannerstatning. Alder setter ingen stopper for tannimplantat, men eldre mennesker kan bruke medisiner eller ha sykdommer som vil påvirke prognosen. Den nedre aldersgrensen er derimot 18 år fordi tannimplantater kan først settes inn når kjevebenet er ferdig utvokst. Lengdeveksten og puberteten må også være avsluttet.

Vanlige årsaker til tanntap

Behov for tannerstatning kan oppstå som følge av:

 • Tap av tann pga en skade eller ulykke.
 • Tap av tann pga så omfattende hull i tennene (karies) at tannen må trekkes.
 • Tap av tann pga tannhelsesykdom (f.eks. tannkjøttbetennelsen periodontitt) eller andre helseproblemer.
 • Manglende tann, dvs. at det manglet anlegg for tann

Hva skjer om du utsetter å erstatte en mistet tann?

Noen pasienter kan ønske, av ulike grunner, å utsette behandlingen så lenge som mulig. Da bør du være oppmerksom på at over tid vil det skje forandringer i munnen. Tapte tenner kan etterhvert gi redusert livskvalitet fordi det oppleves vanskeligere å smile, spise og prate. Det anbefales derfor at du oppsøker tannlege snarest mulig hvis du opplever tanntap.

Konsekvensene av manglende tenner kan bli at det oppstår problemer med bittet. Det dannes luker mellom tennene, og dette kan igjen føre til at nabotennene beveger seg. Fremre tenner kan begynne å «vandre» bakover mens bakre tenner kan tippe forover. Pasienter som har unnlatt å erstatte små jeksler kan oppleve at fortennene vandrer bakover mot tannluken, noe som kan lage nye mellomrom mellom fortennene. Konsekvensen blir at der det opprinnelig var mulig å sette inn en tannerstatning, må du nå først ha tannregulering for å skape plass.

Mangler du flere tenner på samme side i en kjeve, kan tenner i motstående kjeve synke eller heves (overerupsjon). Det vil igjen skape problemer med sambitt, dvs. at kontakten mellom overkjevens og underkjevens tenner blir feil.

Kjevebeinet kan også trekke seg tilbake der den tapte tannen satt. Skjer dette, kan det i fremtiden bli vanskeligere å sette inn en tannerstatning fordi det er for lite beinvev å feste titanskruen i. Du kan derfor ende opp med å trenge beinerstatningsbehandling i forkant av implantatbehandlingen.

Alle disse konsekvensene gjør ikke bare fremtidig tannerstatning mer utfordrende, men kan også føre til bittproblematikk som krever bittrehabilitering før nye tenner kan settes inn.

Implantatbehandling kan brukes til flere formål

 • Erstatte èn enkelt tann: Du slipper da å slipe ned nabotennene for å få feste til en vanlig tannbro. Dette er særlig en fordel hvis nabotennene er uten hull og fyllinger.
 • Erstatte flere tenner: Du kan da operere inn to eller flere implantater og så feste en tannbro på disse.
 • Erstatte alle tennene i kjeven: Implantatene vil da fungere som festepunkter for en helprotese eller for en større tannbro. Denne typen konstruksjon har mange flere fordeler i forhold til en vanlig løs protese.

tannimplantat kan behandle tannluke

Mangler du en eller flere tenner, kan erstatning med tannimplantat være behandlingen for deg.

Veldokumentert behandlingsmetode

Tannerstatning med implantater er en gjennomprøvet behandlingsform med klinisk dokumentasjon som strekker seg over 50 år. Den svenske ortopedprofessoren Per-Ingvar Brånemark utviklet metoden på 1970-tallet i Gøteborg. Han oppdaget at tannerstatninger laget av titan festet seg meget godt til beinvevet. Senere utviklet han implantatbehandlingen til å bli mer moderne og stabil. Idag har metoden en svært høy prognose og er vellykket i 96-99 % av behandlingene.

Det finnes ulike alternativer når tenner skal erstattes

Manglende tenner kan erstattes med ulike behandlinger. Pasienten kan få et tannimplantat, en tannbro eller en tannprotese. Det er fordeler og ulemper med alle alternativene, og det viktigste er at du får den løsningen som er best for deg.

Fordeler med implantater

 • Du får faste tenner som ligner ekte tenner.
 • Tannerstatninger skader ikke øvrige friske tenner, men bevarer mest mulig av eget tannsett.
 • Implantater kan brukes som feste for løse proteser eller tannbro.
 • Behandlingen innebærer svært liten risiko. En mulige komplikasjon er at implantatet ikke fester seg. Skjer det, kan du få et nytt implantat. Andre sjeldne komplikasjoner er blødning og nerveskader.
 • Implantatet hjelper deg å tygge, prate og smile uforhindret igjen.

Ulemper med implantater

 • Kostnader er høyere enn tannbro og protese.
 • Behandlingen kan kreve lenger tid i påvente av tilheling og fremstilling av tannerstatning.
 • Tannimplantat er veldig lik og nesten like bra som en naturlig tann, men ikke bedre enn din naturlige tann.

Bra å vite

 • Det stilles høyere krav til pasientens munnhygiene og tannpleie.
 • Implantatet fester seg litt dårligere hvis du er aktiv røyker.
 • Hvis beinvevet trekker seg tilbake, kan implantatet løsne.
 • Ved implantatbehandlinger i front vil metallet kunne synes hvis tannkjøttet trekker seg litt tilbake.
 • Siden kjeven vokser gjennom hele livet, kan i sjeldne tilfeller (hos unge pasienter) tannerstatningen og nabotennene vokse fra hverandre, noe som kan føre til en forskjell i lengden av den naturlige tannen og implantatkronen.

Tannimplantat eller bro ved manglende tenner

Illustrasjon: Ved behandling med tannimplantat røres ikke nabotennene, i motsetning til behandling med tannbro.

Når er tannbro et alternativ?

En tannbro er en god løsning for deg som allerede har reparerte nabotenner eller hvis implantatbehandling ikke er mulig. En tannbro behøver nemlig støttetenner som må slipes ned, i motsetning til et tannimplantat. Ulempen med en tannbro er at støttetenner som brukes kan behøve rotfylling i fremtiden. Rengjøring av en tannbro kan være vanskeligere enn av et tannimplantat. Dersom du har friske nabotenner eller ikke har tenner som kan fungere som støtte for bro, anbefales det å velge implantater.

Når er tannprotese et alternativ?

Tannprotese er et rimeligere og raskere alternativ for å erstatte manglende tenner, men sitter ikke fast og kan oppleves som ubehagelig å bruke. Proteser brukes i dag mest som en midlertidig behandling.

Risikofaktorer ved tannimplantat

Tannerstatningsbehandling krever nøyaktig planlegging og forutsetter at tannlegen undersøker mulighetene for denne typen behandling. Nedenfor beskrives tilstander som øker sannsynligheten for at det endelige resultatet mislykkes eller som gjør at implantatbehandling utelukkes.

Den største risikofaktoren for implantater er dårlig munnhygiene.

All munnsykdom, f.eks. tannkjøttbetennelse, må være behandlet og under kontroll. Implantater satt inn hos pasienter med periodontitt har dårligere prognose enn implantater satt inn hos andre pasienter. Periodontitt er en vesentlig årsak til beintap rundt implantater, og kalles da periimplantitt. Hos disse pasientene er det meget viktig med god rengjøring mellom og rundt implantatene.

Økt blødningstendens

Blør du lett (f.eks. hvis du tar blodfortynnende medikamenter som Marevan), må du informere tannlegen, slik at det hensyntas før behandlingen.

Røyking

Dersom du røyker, reduseres suksessraten på implantatbehandling litt fordi tilhelingsevnen generelt er dårligere hos røykere. Storrøykere bør ikke få implantater og må vurdere nedtrapping eller røykestopp hvis de skal få implantater. Slutter du derimot helt å røyke, har du samme gode prognose som ikke-røykere.

Utilstrekkelige mengder beinvev

Har du for lite beinvev å feste implantatet i, finnes det ulike måter for å erstatte beinvevet. Tannlegen undersøker mulighetene dine i en grundig undersøkelse før behandlingen blir igangsatt.

Tanngnissing

Tanngnissing (bruxisme) øker belastningen på implantatene, noe som kan medføre mislykket behandling over tid, med fare for fraktur (brudd) og tap av tannerstatningene. En bittskinne utformet av tannlegen kan hjelpe mot tanngnissing.

Andre tilstander som kan tale imot implantat

Psykiatri, diabetes, defekt ombygging av beinvev (som osteoporose og osteopetrose), autoimmune sykdommer, malign sykdom, immunsupprimerte og organtransplanterte, hjerteopererte/kunstige klaffer, strålebehandling i hode/hals-området, bisfosfonatbehandling, bruk av cytostatika og immunsuppressive midler og bruk av corticosteroider.

Hvordan foregår prosessen for tannimplantat?

Tannimplantat beskrivelse

Illustrasjon av delene i ett tannimplantat.

En titanfixtur (skrue) som etterligner tannroten, festes i kjevebenet, og på denne fixturen festes siden et lite bindeledd (kalt distanse) som stikker så vidt gjennom tannkjøttet. Til distansen festes helt til slutt en tannkrone av keramikk eller porselen som ser svært naturlig ut. Har du nok beinvev å feste implantatet i, kan denne metoden for å erstatte alt fra en enkelt tapt tann til å rehabilitere helt tannløse kjever.

Den store fordelen med implantat er at det gir en fast løsning som fungerer som naturtro tenner. Behandlingen skaper svært gode funksjonelle og estetiske resultater uten å skade nabotennene.

Implantatbehandling er en omfattende prosess som er tidkrevende og må gjøres over flere tannlegebesøk fordi beinvevet skal få tid til å gro. Det varierer litt hvor mange besøk som er nødvendig og hvor lang tid hvert enkelt tar. Kort oppsummert ser prosessen slik ut:

Konsultasjon og undersøkelse

Du kommer først til en konsultasjon der tannlegen forteller om behandlingen ved hjelp av modeller og figurer. Du kan stille spørsmål og snakke om behov, ønsker og forventninger. Deretter bestiller du en undersøkelse der tannlegen undersøker din allmennhelse og munnhelse (munnhule, tenner, tannkjøtt og det underliggende kjevebeinet). Det tas røntgenbilder og eventuelle kliniske foto for å vurdere hvilke muligheter som finnes. Hvis du ikke har nok beinvev å feste titanskruen i kjevebeinet, må vevet først erstattes, noe som også må hensyntas i planleggingen. Sammen avgjør du og tannlegen hvilken behandling som er best for deg. Tannlegen vil så gi deg et skriftlig kostnadsoverslag.

Kirurgi

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Tannlegen lager et lite hull i kjevebenet, hvor titanfixturen settes. Tilhelingen tar normalt 8-12 uker. Beinvevet skal vokse sammen med metallet og danne en sterk forbindelse.

Tilvirkning av tannerstatningen (tannkronen)

Når beinvevet endelig er tilhelet, tar tannlegen en fysisk avstøp eller et digitalt skann av tennene og tannluken der den kunstige tannkronen skal skrus på implantatet. En tanntekniker fremstiller vanligvis en enkelt permanent tannkrone i løpet av to uker.

Montering av tannkronen

Selve monteringen kan kreve ett eller flere tannlegebesøk avhengig av type og omfang på tannerstatningene. Tannlegen sikrer tilslutt at bittet er funksjonelt, behagelig og estetisk som planlagt.

Fire ulike prosedyrer for tannimplantatbehandling

Tannimplantat trinn for trinn

Prosedyren kan gjøres på fire litt ulike måter avhengig beinkvalitet og stabilitet av implantatet (dvs. hvor godt det sitter fast og hvor mye det kan belastes).

To-trinns behandling

Titanskruen festes i kjevebeinet og samtidig skrus det på en dekkskrue. Den brukes under tilhelingstiden for å beskytte plattformen og innvendige gjenger mot overvekst av beinvev. Tannkjøttet sys sammen og dekker dekkskruen. Etter tilhelingstiden åpnes tannkjøttet opp igjen, og det settes på en tilhelingsdistanse på titanskruen. Den forlenger implantatet og sikrer at implantatet kan fungere som feste når den permanente tannkronen settes på.

Ett-trinns behandling

Samtidig som titanskruen festes i kjevebeinet, settes en tilhelingsdistanse på toppen av implantatet. Distansen stikker noen få millimeter opp over tannkjøttet. Når den permanente tannkronen settes på, tas tilhelingsdistansen av.

Direktebelastning (“nye tenner på dagen”)

Denne prosedyren krever at kjevebeinet tåler belastning direkte etter innsetting av tannerstatningen. Prosedyren innebærer at den midlertidige tannkronen eller tannbroen skrus direkte på titanfixturen under operasjonen.

All-on-4 ved tannløs kjeve

Metoden All-on-4 kan brukes når alle tennene i en kjeve er tapte og protese er eneste andre alternativ for pasienten. Metoden er effektiv og rask fordi det settes 4-6 implantat-titanskruer i kjeven. Implantatskruene festes så direkte til en hel midlertidig bro av keramisk materiale. Broen erstatter dermed 12 tenner i en helt tannløs kjeve. Du får nye tenner som vil ligne dine egne naturlige tenner. Fordi skruene skråsettes inn i kjeven, utnyttes alt kjevebein som finnes, spesielt i bakerste del av kjeven. Etter at implantatene er grodd fast i kjeven, vil den midlertidige broen byttes ut med en permanent bro. Dette tar fra 2-4 måneder etter operasjonsdagen.

Midlertidig tann

Hvis tannluken er på et synlig område, vil de fleste ønske å dekke den med en midlertidig tann frem til den endelige tannkronen kan settes på. Det finnes flere løsninger, og tannlegen vurderer hvilken som er best for den enkelte pasient.

 • Avtagbar tannprotese
 • Pålimt plastikktann
 • Påskrudd midlertidig tannkrone

Hva skjer hvis du ikke har nok beinvev?

Sinuslift for beinerstatning ved tannimplantat.

Illustrasjon: Sinuslift en en enkel metode for å erstatte manglende bein ved tannimplantatbehandling i overkjeven.

Manglende tenner fører ofte til at beinvevet svinner. Over tid kan du da oppleve sammensynking av kjevebenet. Hvis du ikke har tilstrekkelig høyde og/eller bredde på beinvevet for å få festet titanskruen, kan tannlegen utføre sinusløft (beintransplantasjon) for å øke høyden på kjevekammen. Er dette utelukket, er alternativene enten tannbro eller tannproteser for å erstatte manglende tenner.

Er det ubehag forbundet med behandlingen?

Inngrepet skjer ved hjelp av lokalbedøvelse og er smertefritt. I løpet av de neste døgnene etter innsetting av tannimplantat kan du oppleve noe hevelse og ømhet. Alvorlige og omfattende komplikasjoner er ytterst sjeldent.

Vedlikehold og pleie

Akkurat som dine egne tenner må du vedlikeholde tannerstatninger. Det kan ikke oppstå hull i kunstige materialer, men tannkjøttet rundt implantatet er utsatt for de samme bakteriene som ellers i munnen. God tannpleie er derfor meget viktig. Tennene må pusses morgen og kveld, og du må bruke mellomromsbørster for holde rent mellom implantatet og de nærliggende tennene.

Røykere må være oppmerksomme på at røyking reduserer de gode prognosene for tannimplantater. For å redusere faren for komplikasjoner, og for å øke holdbarheten til tannerstatningene, er det tilrådelig at pasienten slutter å røyke før det igangsettes en slik omfattende behandling som tannerstatning er.

Dersom du opprettholder godt renhold, går til regelmessige kontroller hos tannlegen og (helst) ikke røyker, har tannerstatninger alle forutsetninger for å vare i svært mange år. Tannlegen vil gi deg individuelle tips og råd om hvordan du best kan holde tennene friske og rene. Behandlingsgarantien er kun gyldig hvis du har god munnhygiene og kommer på regelmessige kontroller hos din behandler.

Vurderer du behandling i utlandet?

Denne typen behandlinger kan virke å være rimeligere i utlandet sammenlignet med prisene i Norge. Dessverre står du langt svakere juridisk, og du har lite garanti for at det benyttes produkter med høy kvalitet.

Tannleger i utlandet bruker ofte andre behandlingssystemer enn dem som benyttes i Norge. Du vil derfor kunne få merkbart høyere kostnader av å måtte reise til utlandet for kontroll og eventuell oppfølging, reparasjon eller bruk av reklamasjonsrett dersom det oppstår problemer. Du har dessuten ingen rettigheter overfor Norsk pasientskadeerstatning når behandlingen er gjort i utlandet.

I Norge er du sikret god kvalitet på materialer, originale deler og kort vei til tannlegen for nødvendig oppfølging. Jevnlige kontroller av tannerstatningen er viktig for vedvarende god prognose når behandlingen er utført.

Utfører du din behandling hos Orbdent Oslo, er du forsikret gjennom Norsk pasientskadeerstatning, og vi hjelper deg dersom komplikasjoner mot formodning skulle oppstå.

Lykkelig eldre par.

Få tilbake livskvaliteten med tannimplantat. Foto: Shutterstock

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS

Orbdent Oslo er en del av konsernet Orbdent AS som utvikler flere klinikker i Oslo, herunder blant annet Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Bestill implantatkonsultasjon

1Velg behandler (valgfritt)

Velg ønsket behandler i listen
Listen viser alle behandlere som utfører den valgte behandlingen.

2Velg dato og tidspunkt

Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 42 04 16. Vi har også drop-in.

3Bekreft ditt valg

Behandling
Behandler
Dato
Tidspunkt
Gyldig kampanjekode
Kampanjekoden du har angitt er ikke kjent for oss.
Kampanjekoden kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud på klinikken.
Velg metode for registrering
VippsLogg inn med VippsDu blir ikke belastet pengerBank ID mobilBankID med kodebrikkeMed koder fra banken dinBank ID mobilBankID på mobilMed sikker legitimasjon på mobil
Bank ID mobilManuell registreringFyll inn skjema
Fødselsnummer
Fødselsnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut
Telefonnummer
Telefonnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut (husk landskode f.e.k.s +47)
E-post
Du må godkjenne vilkåren
Fortsett
Bekreft din bestilling ved å fylle i koden du har mottatt på SMS
Gyldig SMS-kode mangler (4 siffer)
Din SMS-kode er ugyldig/ikke lenger gyldig
Registrer bestilling
Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!