Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Komplett undersøkelse Premium
Komplett undersøkelse Premium
90 min + oppfølgingsbesøk
kr1.990 (kr 2.490)
Komplett undersøkelse Pluss
Komplett undersøkelse Pluss
60 min
kr1.120 (kr 1.490)
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
40 min
kr820 (kr 1.090)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790

God tannhelse gir god helse forøvrig og forebygger dessuten en rekke livsstilssykdommer

Tannhelse påvirker resten av kroppen og er viktig for god livskvalitet. Forskning viser at det er en sterk sammenheng mellom munnsykdommer og andre sykdommer i kroppen.

Den vanligste, kroniske sykdommen i verden er ifølge WHO, munnsykdommer. Eksempler på andre sykdommer som påvirkes av munn- og tannhelse er diabetes og hjerte- og karsykdommer.

De fleste munnsykdommer er asymptomatiske i begynnelsen, det vil si pasienten ikke føler seg syk eller har vondt. Det kan gjøre at pasienten ikke søker hjelp for et problem som oppfattes som ubetydelig, men som etterhvert har blitt stort og må behandles.

Derfor legger vi stor vekt på forebyggende tiltak, da de aller fleste munnsykdommer kan forebygges. Årsaken til de vanligste munnsykdomene karies (hull i tennene) og periodontitt (tannkjøttsykdom) er faktorer vi kan kontrollere: kosthold, bakterieflora, genetikk og miljø (f.eks stress).

Tannhelse er viktig for god allmennhelse.

Forsking viser sterke sammenheng mellom god tannhelse og god allmennhelse.

Vær din egen tannpleier hjemme

Hjemme er du din egen tannpleier. Det du gjør av munnhygiene selv er den viktigste jobben for å bevare et sunt og pent smil. I tillegg spiller kostholdet en stor rolle. Tannlegens og tannpleierens viktigste rolle er å forebygge, informere og kontrollere din tannhelse ved regelmessig sjekk. Sammen legger dere opp en plan for hvordan du kan bevare både funksjon og estetikk.

Komplett undersøkelse Premium

Komplett undersøkelse Premium

Grundig undersøkelse av munn, tenner, bitt, slimhinner, kjeve- og tyggemuskler, inkl. røntgenbilder, digital dokumentasjon av tennene og fjerning av tannstein og misfarging. Ulike foto tas også som støtte til digitalt smildesign der du selv er med å bestemme hvordan tennene dine skal se ut. Har du ønsker om å gjøre omfattende tannbehandlinger, er denne undersøkelsen det beste utgangspunktet for planlegging og kostnadsestimering.

  • Undersøkelse
  • Inntil 4 tannrøntgen
  • Tannrens*
  • Tannpolering og Airflow
  • Evt. oversiktsrøntgen
  • Kliniske bilder av munn og tenner
  • Studiobilder av smil og ansikt
  • Digital 3D-skanning av tenner og tannkjøtt
  • Behandlingsplanlegging
  • Kostnadsoverslag

*Rens av overfladisk/normal tannstein. Dyp rens ved behandling av tannløsning krever egen behandling.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

kr 1.990 (kr 2.490)
90 min + oppfølgingsbesøk
Henter ledige timer...

Munnhygiene og tannhelse

I munnen finnes det, og skal det finnes, mange bakterier. Det er viktig å ha godt renhold. Det dannes ellers lett plakk. Plakk kan føre til tannstein, tannkjøttbetennelse og dårlig ånde. Noen av bakteriene i munnen kan potensielt være skadelige for resten av kroppen og påvirke hjerte-kar om det ikke passes på. Tannlege/tannpleier viser deg hvordan du kan pusse tennene, bruke tanntråd/tannstikkere og følge opp din munnhygiene.

Far og sønn som bruker tanntråd sammen for god tannhelse.

God tannhelse begynner tidlig.

Tannpuss to ganger daglig med fluortannkrem anbefales, kombinert med riktig bruk av tanntråd, tannstikkere eller mellomromsbørster. Husk å rengjøre tungen, her kan det også dannes belegg. Er du munntørr eller har dårlig spyttkvalitet anbefales ekstra hjelpemiddel. Har du økt risiko for hull i tennene anbefales ekstra fluortillskudd, f.eks. fluorskyll eller fluortabletter. 

Kosthold og tannhelse

Et bra kosthold gir god effekt på tannhelse og generell helse. Et bra kosthold baseres på to ting: kvaliteten på det vi spiser og hvor hyppig vi spiser. Mat og drikke som vi spiser bør være næringsrik. Den bør inneholde det vi trenger av proteiner, fett og karbohydrater. Maten bør gi oss de vitaminer, mineraler og den energien vi trenger for dagen.

I munnen har vi bakterier som kan ta opp enkle karbohydrater (f.eks sukker). Derfor er det viktig å redusere inntak av sukkerholdig mat og drikke. Tar bakteriene opp for mye sukker gir de ifra seg syre. Disse bakterier sitter på og rundt tennene, og denne syren etser på tennene. Det er disse syreangrep som lager hull i tennene. Spyttet nøytraliserer denne syren og stanser syreangrepet.

Godt kosthold for sunn munn.

Bra kosthold gir frisk og sunn munn og kropp.

Derfor er det viktig å ha mellomrom mellom måltidene, slik at spyttet får gjort jobben sin. Måltidene bør holdes til 5-6 i antall, spredt over dagen. En kopp kaffe med melk eller et glass juice teller som et måltid. Unngå småspising og hyppige inntak av karbohydrater. Sure drikker som juice skader også emaljen. Drikk mest mulig vann som tørstedrikk. Ulike dietter som trender kan også påvirke tannhelsen negativt. Ernæringslære inngår i tannlege- og tannpleierutdannelsen, så spør din tannlege/tannpleier om råd dersom du lurer på noe.

Har du et problematisk forhold til mat eller spiseforstyrrelser, kan det også påvirke din tannhelse negativt. Ulike spiseforstyrrelser påvirker munnen og tennene, og viser forskjellige tegn i munnen. Tannlegen/tannpleieren har taushetsplikt og kan hjelpe deg med spiseforstyrrelser. Det er viktig for oss at både du og munnen din blir frisk igjen.

Tannhelse og røyk, tobakk og alkohol

Røyk, tobakk, alkohol og andre substanser påvirker munn- og tannhelsen negativt. Røyking kan føre til økt risiko for tannløsning. Snus kan misfarge tennene og resultere i at tannkjøttet trekker seg tilbake. Overdrevet alkoholkonsum gir økt risiko for kreft i munnen.

Bli røykfri for god tannhelse.

Din tannhelse blir bedre når du er røykfri. Vi hjelper deg kutte røyken.

«Det er ikke min feil, jeg har dårlige gener»

Iblant får vi som tannhelsepersonell høre pasienter som sier: «Det er ikke min feil at jeg har dårlig munnhelse, jeg har dårlige gener». Det er riktig at genetikk spiller rolle hva gjelder munnhelse og kvalitet på f.eks tenner og spytt. Miljø (f.eks. stressnivå) og hvilke bakterier man har spiller også en rolle. Det er dog ikke nødvendigvis slik at fordi du har høyere risiko for sykdom, blir du sykere. Med riktige forebyggende tiltak, god munnhygiene, godt kosthold og tobakksfrie vaner kommer du langt.

Har du større risiko for sykdom er det ekstra viktig at du tar godt vare på din munn- og tannhelse for å forebygge sykdom. Vi hjelper deg gjerne å spesialtilpasse et munnhygieneprogram og vedlikeholdsopplegg som er tilrettelagt for at du skal forbli frisk.

Spesialtilpasset tannhelseopplegg for deg

Ta kontakt med oss i dag for å lage et individtilpasset munn- og tannhelseopplegg. Gode rutiner for munnhygiene og kosthold er en forutsetning for god tannhelse. Kombinert med regelmessige kontroller og vedlikeholdsbehandling kan du bevare et frisk munn og et pent smil livet ut.

God munnhelse er viktig for god allmennhelse. God livskvalitet livet ut er avhengig av gode valg livet gjennom. Ta første steget i dag og få en sunn, frisk munn, samt et pent smil nå! Ring oss idag 22 42 04 16 for å sette opp en time eller book time på nett.

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som utvikler flere klinikker i Oslo, herunder Oslo Tannlegesenter og intime og hyggelige Torshov Tannlegesenter.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!