Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Komplett undersøkelse Premium
Komplett undersøkelse Premium
90 min + oppfølgingsbesøk
kr1.990 (kr 2.490)
Komplett undersøkelse Pluss
Komplett undersøkelse Pluss
60 min
kr1.120 (kr 1.490)
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
40 min
kr820 (kr 1.090)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790

Bittrehabilitering er en behandling som sørger for at du kan tygge, smile og snakke optimalt

Kjeveleddsproblemer, asymmetri, tanngnissing, usunne vaner eller sykdom kan forårsake unormal slitasje på tennene. Med et tett samarbeid mellom tannleger, spesialister og tannteknikere kan bittet gjenopprettes ved såkalt bittrehabilitering, slik at du kan tygge, snakke og smile som før.

Det er flere årsaker til at det kan oppstå et behov for bittrehabilitering

Med alderen og tiden vil vi alle få litt slitasje på tennene. Noen får såpass stor slitasje at det påvirker tyggeevne og talefunksjon. I tillegg kan slitasjen forårsake skader på tann-nerver og kjevebein.

Noen får så stor slitasje at de knapt viser tenner i det hele tatt når de smiler. For andre ender det med at tennene blir så korte og slitte, at ansiktsformen endres og at ansiktet ser mer sammensunket ut. Dette påvirker livskvaliteten hos den enkelte. Det blir vanskeligere å tygge og spise, og man velger bort sosiale situasjoner da man ikke lenger er komfortabel med talefunksjon eller smil.

Bittrehabilitering | Benytt vår ekspertise på bitt og kjeveleddsproblematikk

Bittrehabilitering kan være en kompleks oppgave, og det finnes flere mulige behandlingstyper:

 • Oppbygging ved hjelp av komposittmateriale
 • Oppbygging ved hjelp av porselen (onlay, tannkrone, skallfasett)
 • Nye tenner (bro, tannimplantat)
 • Flytte på tenner (kjeveortopedi) for å få mer gunstig posisjon for okklusjon (sammenbitt) og artikulering (bevegelse; tygging, snakking osv.)
 • Behandling av kjeveleddslidelser: avslapningsøvelser, stabiliseringsskinne, evt. i kombinasjon med ovenstående punkter

Bittrehabilitering krever at fremgangsmåten planlegges nøye. Normalt følger man følgende protokoll:

 1. Første møte
 2. Undersøkelse
 3. Årsaksutredning og behandlingsplan
 4. Utprøving av modeller
 5. Endelig behandling

Bestill vår premium undersøkelse der du får en grundig konsultasjon

En premium undersøkelse er en tjeneste som er unik i Norge og som inkluderer både konsultasjon og klinisk undersøkelse. Undersøkelsen varer i ca 70 minutter og bittrehabilitering vil være et tema ved behov.

Komplett undersøkelse Premium
Komplett undersøkelse Premium

Grundig undersøkelse av munn, tenner, bitt, slimhinner, kjeve- og tyggemuskler, inkl. røntgenbilder, digital dokumentasjon av tennene og fjerning av tannstein og misfarging. Ulike foto tas også som støtte til digitalt smildesign der du selv er med å bestemme hvordan tennene dine skal se ut. Har du ønsker om å gjøre omfattende tannbehandlinger, er denne undersøkelsen det beste utgangspunktet for planlegging og kostnadsestimering.

 • Undersøkelse
 • Inntil 4 tannrøntgen
 • Tannrens*
 • Tannpolering og Airflow
 • Evt. oversiktsrøntgen
 • Kliniske bilder av munn og tenner
 • Studiobilder av smil og ansikt
 • Digital 3D-skanning av tenner og tannkjøtt
 • Behandlingsplanlegging
 • Kostnadsoverslag

*Rens av overfladisk/normal tannstein. Dyp rens ved behandling av tannløsning krever egen behandling.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

kr 1.990 (kr 2.490)
90 min + oppfølgingsbesøk
Henter ledige timer...

Første møte

I forbindelse med vårt første møte med deg, ønsker vi at du er tydelig på hva som fungerer og ikke fungerer for deg, med tanke på din munn og dine tenner. Har du gamle foto på hvordan dine tenner så ut før, ta dem gjerne med. Vi kommer på generelt grunnlag til å forklare/beskrive de ulike behandlingsmulighetene som finnes og hva som kreves for å oppnå godt resultat.

Undersøkelse

Vi begynner med en samtale om din helse- og munnhelsehistorikk. Vi gjør en klinisk undersøkelse i henhold til vår undersøkelsesprotokoll. Vi tar nødvendige røntgenbilder og intra-oral scan av dine tenner og bitt (digitalt tannavtrykk). Vi tar også foto av ansikt og tenner i forskjellige vinkler i vårt fotostudio.

Årsaksutredning og behandlingsplan

Ut ifra din helsetilstand foreslår vi en skreddersydd behandlingsplan. Dette innebærer ofte et digitalt design (ofte kalt Digital Smile Design) som visualiserer det optimale behandlingsresultat basert på funn i undersøkelsen, røntgen, scann og fotoene som ble tatt i fotostudioet. Sammen blir vi enige om endelig form, fasong og farger på tenner.

Før vi går videre og starter en bittrehabilitering, må årsaken til tannslitasje utredes og behandles. Ofte er det flere årsaker til at bittrehabilitering er nødvendig.

Eksempler på mulige slitasjeårsaker kan være:

 • Stress: Som har ført til at tennene presses hardt mot hverandre.
 • Bruksisme: Overdreven skjæring og pressing av tennene mot hverandre.
 • Smerte og dysfunksjon i kjeveledd og tyggemuskler (TMD): Feilstilling i bittet kan gi ugunstig slitasje på tennene.
 • Pusseskader: Overdreven/for hard tannpussingsteknikk som har medført at tannkjøtt og tannhalser er pusset bort.
 • Syreskader: Overdrevet inntak av sur mat og drikke som har etset bort tannoverflater.
 • Allmennsykdommer: F.eks gastrointestinal refluks som har medført sure oppstøt som gir syreskader/slitasje på tennene.
 • Spiseforstyrrelser: Fremtvunget oppkast gir høy syreforekomst i munne som igjen etser bort tannoverflater, ofte på innsiden av tennene.
 • Stoffmisbruk: Misbruk av narkotiske stoffer kan øke forekomst av andre sykdommer i munnhulen.
 • Tannlegeskrekk: Tannbehandling som utsettes pga. angst gir et større behandlingsbehov over tid, noe som ofte ender i en negativ behandlingsspiral.

Også eventuell sykdomsforekomst i munn, tenner, kjeve eller kjeveledd, må behandles før tannslitasje behandles. Avhengig av din situasjon lages det en skreddersydd behandlingsplan. Dette inkluderer ofte en hygienefase hos tannpleier. Uansett hvor god munnhygiene man har, må alle pasientene gjennom dette for å sikre et best mulig utgangspunkt for videre behandling.

Før vi går til neste trinn vil vi være sikre på at man har en frisk munn og sunne tenner, samt en god forståelse for hva som kreves for å vedlikeholde de nye tennene når behandlingen er avsluttet.

Utprøving av modeller

Ut ifra det digitale designet vil vi lage en modell som viser hvordan det endelige behandlingsresultatet etter bittrehabilitering vil se ut. Modellen utprøves i munnen. Formålet er å kontrollere funksjon, fasong og form på tennene. Vi ønsker en god funksjon når du biter sammen og beveger kjevene mot hverandre. Samtidig ønsker vi en bra fasong på tennene når du smiler og snakker. I tillegg ønsker vi også se en god form som fremhever ansiktets form og profil.

I tillegg til at modellen må gi ønsket funksjon, er det like viktig at modellen føles og kjennes bra for deg, samt at du opplever en god tygge og talefunksjon. Vi tar en siste kontroll med tanke på endelig farge. Ut ifra hvor stor forandring det dreier seg om, kan det av og til hende at det er hensiktsmessig at bruker modellen i munnen over en periode. Modellen settes midlertidig fast utenpå dine egne tenner.

Savner man egne tenner kan det bli lagt midlertidige tenner på implantatet.

Endelig behandling

Når modellen har fått ønsket funksjon og utseende vil den endelige behandlingen begynne. Vi forbereder tennene for tilpassing til de nye tennene og setter de nye tennene på plass. Behandlingen avsluttes med en kontroll.

Behandlingstid vil avhenge av omfang, behov og behandlingsvalg, men dette vil tannlegen kunne gi deg mer eksakt informasjon om, når dere er enige om det endelige behandlingsløpet.

Nytt smil, nytt liv!

Vedlikehold etter bittrehabilitering

Nå begynner en livslang vedlikeholdsfase. Det er viktig å følge hygienerutiner som instruert fra din tannpleier, samt de råd tannlegen har formidlet vedrørende de nye tennene. Vi anbefaler regelmessig kontroll hos oss for oppfølging av bittrehabiliteringen, men dette behovet vil din tannlege beskrive ut i fra din situasjon.

Det er ikke alltid mulig å tilby erstatninger og behandlinger som varer til evig tid. Til det er menneskekropp, biologiske vev, livsstil, genetikk og tannpleierutiner for ulikt fra person til person. Det vi kan love er at din helse har høy prioritet hos våre erfarne behandlere. Rådene du får er tilpasset akkurat deg og ditt behov for oppfølging etter ferdig bittrehabilitering.

Etter en bittrehabilitering, i kombinasjon med gode tannpleierutiner og anbefalt oppfølging, er våre pasienter samstemte i tilbakemeldingene: Nytt smill, ny selvtillit, nytt liv. Fine tenner og et godt smil betyr så utrolig mye for de aller fleste blant oss. Ofte må det oppdages når behandlingen er over.

Vi setter vår ære i å gi deg en slik opplevelse, velkommen til Orbdent Oslo.

Vi har flere klinikker i Oslo

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS som eier flere klinikker i Oslo. Blant våre klinikker finner du flaggskipet Oslo Tannlegesenter og den populære Torshov Tannlegesenter.

Bestill premium undersøkelse

1Velg behandler (valgfritt)

Velg ønsket behandler i listen
Listen viser alle behandlere som utfører den valgte behandlingen.

2Velg dato og tidspunkt

Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 42 04 16. Vi har også drop-in.

3Bekreft ditt valg

Behandling
Behandler
Dato
Tidspunkt
Gyldig kampanjekode
Kampanjekoden du har angitt er ikke kjent for oss.
Kampanjekoden kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud på klinikken.
Velg metode for registrering
VippsLogg inn med VippsDu blir ikke belastet pengerBank ID mobilBankID med kodebrikkeMed koder fra banken dinBank ID mobilBankID på mobilMed sikker legitimasjon på mobil
Bank ID mobilManuell registreringFyll inn skjema
Fødselsnummer
Fødselsnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut
Telefonnummer
Telefonnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut (husk landskode f.e.k.s +47)
E-post
Du må godkjenne vilkåren
Fortsett
Bekreft din bestilling ved å fylle i koden du har mottatt på SMS
Gyldig SMS-kode mangler (4 siffer)
Din SMS-kode er ugyldig/ikke lenger gyldig
Registrer bestilling
Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!