Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790
Tannspa – Rent & pent smil
Tannspa – Rent & pent smil
30 min
kr990 (kr 1.089)

Komplett undersøkelse Premium er en omfattende tannhelsesjekk som inkluderer tannrens, studio- og kliniske bilder, samt digital back-up av tennene.

Komplett undersøkelse Premium tilbyr alt komplett undersøkelse Pluss har, samt digital dokumentasjon av tannhelsen din. Har du ønsker om å gjøre omfattende tannbehandlinger, er denne undersøkelsen det beste utgangspunktet for planlegging og kostnadsestimering.

Velg en undersøkelse som passer dine behov

Orbdent tilbyr flere varianter med undersøkelser slik at du selv kan velge den som passer best med dine behov. Som pasient får du en grundig oversikt over din tannhelsestatus, og tannlegen får innsikt som er nødvendig for å vurdere eventuelle behandlingsbehov.

Komplett undersøkelse Premium kan ytterligere hjelpe pasienter til økt livskvalitet når vi brukes som deres faste tannlege. Fordelene kan du lese om her.

Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)

Komplett undersøkelse Basis inkluderer:

 • Undersøkelse av munn, tenner, kjeve og tyggemuskler, bitt og slimhinner.
 • Inntil 4 tannrøntgen
 • Enkel fjerning av tannstein, puss og polering ved behov
 • Kostnadsoverslag*

* For evt videre behandlingsbehov.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

Komplett undersøkelse Premium er en munn- og tannhelsesjekk som inkluderer mange viktige momenter.

Gjennomgang av helseskjema og helsetilstand

Komplett undersøkelse Premium starter med at helseskjemaet gjennomgås. Skjemaet inneholder viktige spørsmål om pasientens helsetilstand, og disse kan ha stor verdi for tannlegen når munnhelsestatus skal forklares. Det gjelder for både de positive og negative funnene som gjøres. Samtalen har til hensikt å kartlegge pasientens helsehistorikk, nåværende helsesituasjon, samt kosthold og livsstil. Noen slike temaer kan være:

 • Tidligere og/eller pågående sykdom eller plager
 • Bruk av medikamenter
 • Historikk på hull i tennene
 • Snorking og søvnapné
 • Plager med spenningshodepine eller smerter i kjeve/tyggemuskler
 • Opplevelse av generell helsetilstand
 • Kosthold og energinivå
 • Aktivitetsnivå i hverdagen

Hvorfor er en slik kartlegging viktig?

Ved å få innsikt i pasientens helse og historikk vil tannlegen kunne:

 1. Fastslå sannsynlige årsaker til eventuelle problemer med munnhelsen.
 2. Fastslå at en diagnostisert/udiagnostisert sykdom kan være årsak til munnhelseproblemer.
 3. I større grad kunne se tegn på alvorlig sykdom som kan være i ferd med å utvikle seg.
 4. Oppdage feilbehandling eller at nye problemer har oppstått der tidligere behandling har vært gjort hos annen tannlege.
 5. Oppdage tilstander der forebyggende tiltak/enklere behandling kan igangsettes før større inngrep blir nødvendig.
 6. Måle blodtrykk dersom det mistenkes at dette kan være for høyt, gi råd og henvise videre til fastlege.
 7. Kunne henvise til annet helsepersonell dersom pasienten har munnhelseplager med rot/årsak i andre forhold enn munnen.

Klinisk undersøkelse av munn, tenner og tannkjøtt

En komplett undersøkelse Premium går så videre med den visuelle inspeksjonen av munnhulen. Tannlegen bruker sonde/pirker for å undersøke tennenes overflate for bl.a. hull i tennene (karies), emaljeskader, mistede fyllinger og slitasjeskader. Eventuelle tannerstatninger, som f.eks. tannbroer og tannimplantater, etterses.

En lommedybdemåler brukes for å måle dybden på lommer mellom tannkjøttet og tannen. Lommer kan nemlig indikere at du har en tannkjøttsykdom.

Røntgen

Siden ikke alle tilstander kan oppdages med det blotte øyet eller føles ved hjelp av håndinstrumenter, tas det fire røntgenbilder. Disse er nødvendige for å oppdage karies mellom tennene, samt for å se røtter og dybden på eventuelle hull i tyggeflater eller sideflater. Et vanlig røntgenbilde gir også tannlegen oversikt over tannstilling og om det har utviklet seg problemer fra tidligere behandlinger.

Tannlegen vil også sammenligne disse røntgenbildene med bilder fra forrige besøk og vurdere utvikling av ulike tilstander som f.eks. karies, endring i tannstilling, status på fyllinger, tap av beinvev rundt tennene eller marginal periodontitt (alvorlig ikke-reversibel tannkjøttbetennelse med tanntap).

Ved behov tas også oversikts-/panoramarøntgen av hele munnen. Pasienten står inni røntgenapparatet mens det beveger seg en gang rundt pasientens hode. Metoden medfører ingen ubehag.

Røntgenbilde - En standard del av undersøkelse Premium

Ved panoramarøntgen vises munn, tenner, røtter, omkringliggende vev og benstrukturer. Dette gir tannlegen god oversikt over situasjonen i pasientens munn. Foto: Orbdent

Kontroll av tannkjøtt, tunge og slimhinner

Tannlegen ser på tannkjøtt, slimhinner og tunge for å sjekke at alt er sunt og friskt. Tungen skal være svakt ruglete, lyserød og fuktig med små utvekster (papiller) som dekker oversiden av tungeslimhinnen.

Munnslimhinnene burde være rosa og fuktige. Under friske forhold er også tannkjøttet rosa, og det skal ligge stramt inntil tennene. Ved blødninger i tannkjøttet vil tannlegen sjekke videre for tannkjøttbetennelse som reversibel gingivitt og periodontitt.

Kreft-screening

En rekke former for munn- og halskreft vil kunne oppdages hos tannlegen ved hjelp av en visuell inspeksjon av munnhulen. Det sjekkes for flekker og sår på slimhinnene, samt at tannlegen kjenner etter om det er hovne lymfeknuter på halsen. Dette er for å vurdere om evt sykdom kan ha spredt seg til lymfeknutene.

Sjekk av tyggeevne og tyggemuskler, samt kjeveben og kjeveledd

Tannlegen vil kjenne eksternt på kjeveledd og tyggemuskler. Sykdomstilstander i kjeveledd eller tyggemuskler kan gi akutte eller kroniske smerter, dysfunksjon og klikkelyder. Smertene kan oppleves i tyggemuskulatur, kjeveledd, hode, ansikt og hos enkelte personer også i ørene. Denne tilstanden kalles temporomandibulær dysfunksjon (TMD) og kan være akutt, forbigående eller være tegn på underliggende skade, betennelse eller overbelastning. Avhengig av årsaken kan tannlegen foreslå behandling for å gjenskape normal funksjon.

Kontroll av tennenes posisjon og bittfunksjon

Etter lengre tid med tanngnissing, kjeveleddsproblemer, alder, sykdom eller usunne vaner kan det oppstå smerter og unormal slitasje på tennene. Endringer i tannstilling eller tap av en eller flere tenner vil også kunne påvirke bittfunksjonen negativt. Tannlegen kontrollerer bittet og kan oppdage problemer, og kan foreslå behandling for å rehabilitere bittfunksjonen, f.eks. med usynlig tannregulering som Invisalign.

Fjerning av plakk og tannstein, inkludert rens med Airflow og polering

Ubehandlet plakk (forkalket bakteriebelegg) på tennene gir tannstein og misfarging over tid. Tannstein bør jevnlig fjernes for å unngå dannelse av dårlig ånde, gule/brune tenner, hull (karies) eller tannkjøttbetennelse. Siden bakteriebelegget kontinuerlig vokser og tannpleie hjemme ikke klarer å fjerne alt, er det viktig å få en grundig profesjonell rengjøring med en skrape og ultralyd.

Tilslutt pusses tennene med Airflow. Her sprøyter tannlegen en saltoppløsning på tennene med høyt trykk. Dette fjerner all plakk og misfarging. Deretter poleres tennene dine. De kjennes glatte og rene, og ser hvitere ut når du forlater tannlegestolen. Hvis du har svært mye tannstein eller trenger dyp rens ved periodontitt-behandling, krever det egen behandling.

3D-skanning og digital back-up av tennene

3D-skanning er en digital metode der det lages en eksakt digital modell av munnen din. En intraoral skanner tar tusenvis av bilder av innsiden av munnen din ved hjelp av et 3D-videokamera. Disse bildene settes sammen i sanntid og viser tannlegen et digitalt tredimensjonalt modell av tenner, tannkjøtt og bitt. Som pasient kan du sitte i tannlegestolen og få se dine egne tenner på skjermen mens tannlegen viser og forklarer tannhelsen din. Med 3D-skanning slipper du tradisjonell avtrykkstagning med avtrykksmasse, hvilket mange pasienter syns er ubehagelig.

3D-skanning sikrer også en viktig back-up av tennene dine som en fremtidig forsikring, i tilfelle du får en tannskade eller må erstatte en tann. Da kan tannlegen reparere eller lage en eksakt kopi av tannen slik den var.

Komplett undersøkelse Premium inneholder 3D-skanning som også er en del av konseptet digitalt smildesign. Se mer under.

Fotografering og filming

Kliniske foto er en god måte å dokumentere funn på. I en komplett undersøkelse Premium tar tannlegen fargebilder av bløtvev (lepper, kinn, slimhinner, tunge), tenner og tannkjøtt mens du sitter i tannlegestolen. Bildene kan vise tilstander i munnen som f.eks. tannslitasje, tilstander i tannkjøttet, hull eller sykdom i munnslimhinnen. Fotoene kan også dokumentere endringer over tid. Hvis tannlegen ønsker å søke om refusjon på vegne av pasienten, kan kliniske foto legges ved søknaden. Kliniske foto kan også sendes tanntekniker når det skal tas ut farger på tannkroner eller planlegges større protetiske arbeider.

Etter klinisk fotografering forflyttes du til et fotostudio på klinikken der det tas foto og film av hele ansiktet ditt. Måten leppene beveger seg på når du snakker og ler er ofte annerledes enn når du smiler på et bilde. Derfor er det hensiktsmessig å også ta et kort filmopptak der du prater, smiler, ler og viser frem tennene dine.

Behandlingsplanlegging

En komplett undersøkelse Premium gir et godt utgangspunkt for å prate med tannlegen om andre behandlinger du kunne ønske deg. Det kan være funksjonelle behandlinger som retting av tannstilling (tannregulering) eller erstatning av tapte tenner (f.eks. tannimplantat), men også estetiske behandlinger (f.eks. skallfasetter eller tannbleking).

Enkelte av disse behandlingene tilbyr vi egne konsultasjoner på slik at du kan få mer informasjon om metoden og om den er aktuell for deg. Hvis du ønsker det, settes det opp en konsultasjon hos tannbehandler med spesialkompetanse.

Konsultasjon i undersøkelse Premium | Orbdent Tannlegesenter midt i Oslo sentrum

Snakk med tannlegen om dine ønsker og behov. Foto: Orbdent

Kostnadsoverslag dersom behov

En komplett undersøkelse trengs for at tannlegen skal kunne gi deg et kostnadsoverslag dersom en videre behandling er anbefalt eller ønskelig. Et slikt estimat kan være skriftlig og kan brukes dersom du ønsker å sammenligne Orbdent med andre klinikker. Det er verdt å vite at vi benytter kvalitetsprodukter og materialer i våre behandlinger.

Avvik fra kostnadsoverslaget kan forekomme. Tenner er levende biologisk materiale. Det er ikke alltid mulig å forutsi ethvert problem tannlegen støter på i en behandlingssituasjon, hvor mange besøk du trenger eller hvor mye materiale som vil forbrukes underveis. En erfaren tannlege vil ofte likevel kunne gi deg ganske nøyaktige prisoverslag.

Dersom tannlegen anbefaler videre behandling etter en komplett undersøkelse Premium, vil du få med deg et skriftlig kostnadsoverslag slik at du kan vurdere dette i fred og ro hjemme.

Når du vil gå videre med tannbehandling etter en komplett undersøkelse Premium

Digitalt smildesign er svært nyttig i mange behandlinger

Når behandlingsbehovet er tidkrevende, omfattende eller i stor grad vil endre utseende på munn, tenner og smil, kan det være ekstra betryggende for pasienten å se resultatet før behandlingen igangsettes. Du får også være med og påvirke hvordan du ønsker smilet ditt skal se ut.

Avhengig av hva du vil endre på kan behandlingsplanen inneholde en kombinasjon av tannbleking, skallfasetter, tannkroner, fyllinger, erstatning av tapte tenner (implantater, broer, proteser) og/eller tannregulering. Forbedring av smilet trenger heller ikke bare gjelde tenner. Hvis du har for mye eller for lite tannkjøtt, kan behandlingen også inneholde tannkjøttkorrigering.

Fordeler med digitalt smildesign

Med digitalt smildesign som hjelpemiddel kan en behandlingsplan skreddersys til hver pasients unike munnhelsesituasjon og estetiske ønsker. Men det er mange andre fordeler også:

 • Digitalt smildesign forbedrer tannlegens kommunikasjon med deg som pasient der du får en sentral rolle i planleggingen og utformingen av ditt eget smil før behandlingsstart.
 • Planleggingen av nytt smil, som er perfekt tilpasset ansikt og ansiktsuttrykk, forbedres med bruk av digitalt smildesign.
 • Digitalt smildesign sikrer behandling som er nøye planlagt og svært forutsigbar.
 • Digitaliseringen forbedrer kommunikasjonen mellom de involverte partene (pasient, tannlege, tanntekniker) gjennom bilder og 3D-modeller som deles.
 • Du får se det endelige resultatet, hvilket vil øke din forståelse av hele behandlingsprosessen.
 • Du kan oppbevare det nye smilet på telefonen din og dele visualiseringen med andre.
 • Du får økt motivasjon for å følge opp eventuell del av behandlingen hjemme (som f.eks. ved bruk av Invisalign usynlige tannreguleringsskinner i 22 timer pr døgn).
 • Tannimplantater, proteser og skinner kan produseres raskere, med større presisjon og uten ubehagelige avstøpninger av tennene.

Skap ditt eget nye smil

Mange studier har vist at smilet ditt har betydning for helsen din. Det har mange fysiske og psykiske fordeler å kunne smile, le, spise og snakke uten hindringer. En optimal tannstilling og friske tenner forebygger selvsagt mot mange tannhelserelaterte sykdommer og tilstander, men rette, fine tenner påvirker også vår psykiske helse svært positivt. Med digitalt smildesign kan du glede deg over å skape et smil du kan leve godt med.

Du trenger ikke nødvendigvis være delaktig i utformingen av det nye smilet ditt eller ville gå i gang med krevende tannbehandlinger. Enkelte personer har ingen sterke formeninger om prosessen med å skape sitt nye smil, men vil heller gi full kontroll til fagpersonell. Da skal du selvsagt slippe å være delaktig.

Mange forhold påvirker munnhelsen og smilet. I de aller mest omfattende tilfellene må du kanskje gjennom tannkjøttkorrigering, usynlig regulering og oppbygging med skallfasetter eller implantat. Andre ganger er det en vesentlig enklere vei til det ønskede målet. Kanskje er det mer enn nok for å få tilbake smilet med litt enkel tannbleking? Med 3D-skanning og digitalt smildesign har du selv kontroll over din egen tannhelse. Bestill en komplett undersøkelse Premium og hør hvordan vi kan hjelpe deg.

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS som eier flere klinikker i Oslo. Blant våre klinikker finner du flaggskipet Oslo Tannlegesenter og den populære Torshov Tannlegesenter.

Bestill Komplett undersøkelse Premium i dag!

1Velg behandler (valgfritt)

Velg ønsket behandler i listen
Listen viser alle behandlere som utfører den valgte behandlingen.

2Velg dato og tidspunkt

Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 42 04 16. Vi har også drop-in.

3Bekreft ditt valg

Behandling
Behandler
Dato
Tidspunkt
Gyldig kampanjekode
Kampanjekoden du har angitt er ikke kjent for oss.
Kampanjekoden kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud på klinikken.
Velg metode for registrering
VippsLogg inn med VippsDu blir ikke belastet pengerBank ID mobilBankID med kodebrikkeMed koder fra banken dinBank ID mobilBankID på mobilMed sikker legitimasjon på mobil
Bank ID mobilManuell registreringFyll inn skjema
Fødselsnummer
Fødselsnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut
Telefonnummer
Telefonnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut (husk landskode f.e.k.s +47)
E-post
Du må godkjenne vilkåren
Fortsett
Bekreft din bestilling ved å fylle i koden du har mottatt på SMS
Gyldig SMS-kode mangler (4 siffer)
Din SMS-kode er ugyldig/ikke lenger gyldig
Registrer bestilling
Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!