Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
90 min
kr4.500 (kr 5.100)
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790
Tannspa – Rent & pent smil
Tannspa – Rent & pent smil
40 min
kr990 (kr 1.089)

Tannprotese er en rask og rimelig løsning for tannerstatning

Tanntap kan behandles ved å erstatte enn eller flere tenner på ulike måter. Protese er en metode, tannimplantat og bro er to andre metoder.

Når velger man en tannprotese?

I dag er førstehåndsvalget for å erstatte tenner en løsning som gir nye, faste tenner. Iblant ønsker man likevel en avtagbar løsning. Det kan være grunnet manglende hygienekontroll eller andre sykdommer som påvirkes av munnen. Det kan også være at man ikke har nok med bein for implantat og ikke kan få eller ikke ønsker beinerstatning.

Velger man denne avtagbare løsningen kan de som har nok bein feste den bedre ved å sette inn tannimplantat. Tannprotese i dag brukes ellers ofte som midlertidig løsning under implantatbehandling (dersom det ikke går an å få nye tenner på dagen). 

tannprotese festet til implantat

Her er den festet til implantater for bedre passform.

Hva er en tannprotese?

Vi deler en slik avtagbar tannerstatning inn i hel og delproteser. En helprotese erstatter alle tenner, dvs. man lager en hel overkjeve og en hel underkjeve. Dette er relativt uvanlig da tannhelsen blir bedre og bedre og det da er sjeldent at et slikt behov oppstår. Også implantatteknikken er under stadig utvikling, hvilket gjør dette til et godt alternativ/bedre for veldig mange. 

En delprotese erstatter enkelte eller flere tenner, men det er fortsatt igjen naturlige tenner i samme kjeve. Helproteser lages i akryl (en type plast). Delproteser har i tillegg ofte et skjelett av metall for å stabiliseres. 

Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis

Komplett undersøkelse Basis inkluderer:

  • Undersøkelse av munn, tenner, kjeve og tyggemuskler, bitt og slimhinner.
  • Inntil 4 tannrøntgen
  • Enkel fjerning av tannstein, puss og polering ved behov
  • Kostnadsoverslag*

* For evt videre behandlingsbehov.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

kr 820 (kr 1.090)
50 min
Henter ledige timer...

Hvordan fungerer den?

En hel protese skal suge seg fast til slimhinnen. Med hjelp av musklene i tunge, lepper, kjeve og ansikt holder pasienten den på plass. Hele overkjeveproteser kan, på grunn av  anatomi og utforming, ofte oppleves å sitte bedre enn de i underkjeven. Delproteser tar støtte og feste til de gjenstående tennene med haker eller klammer i produktet. Disse kan være lagd av plastikk eller metall. 

Hvordan lages den?

Å lage en helprotese tar mange besøk. Man tar avtrykk av munnen og evt. tenner. Tannlegen utreder hvordan underkjeven skal plasseres i forhold til overkjeven. Jo flere tenner som skal erstattes, jo mer omfattende behandling. Tannlegen designer og skisserer utformingen. Avtrykket og instruksen sendes til tannteknikeren som lager det endelige produktet. Iblant kreves flere besøk for innprøving, slik at utforming, passform og estetikk blir optimal. 

Første tiden i bruk

Hel overkjeveprotese og delprotese

Delvariantr (når man har noen tenner igjen) til venstre og hel overkjeve (når man har mistet alle tennene).

Pasienter som velger denne erstatningen skal være forberedt på at første tiden kan det kreves ytterligere justeringer. I begynnelsen kommer det være uvant eller vanskelig å snakke. Et tips er å øve hjemme med å lese høyt. Da det kreves en annerledes teknikk for å spise enn med egne tenner, kreves det tilvenning. Man kan få gnagsår i begynnelsen. Ring din tannlege hvis du får gnagsår. Tannlegen vil lettere kunne justere den hvis man kan se hvor gnagsåret er.

Hvordan skal tannprotesen vedlikeholdes?

Munnen, evt. tenner og tannerstatningen skal rengjøres hver dag. Evt. lim skal fjernes. Husk å ikke bruke tannkrem. Tannkrem inneholder små slipepartikler som kan lage mikroskopiske riper. Disse kan bli feste for bakterier. Den skal tas ut om natten. Å sove med den kan øke risikoen for slimhinneforandringer og/eller -sykdommer. Man kan f.eks. få sopp i munnen

Hva koster en tannprotese?

Prisene finner du i vår prisliste. Noen pasienter kan få støtte fra Helfo til behandling, f.eks. hvis tennene har gått tapt pga. tannkjøttbetennelse.

Hva er fordeler og ulemper med en tannprotese?

Protese er en forholdsvis kjapp og rimelig løsning. Da den er avtakbar, stiller den ikke like høye krav til munnhygiene som andre, faste tannerstatnings-løsninger gjør. Ulempen er at den ikke sitter fast og den kan forårsake bl.a. gnagsår, talesvansker og smaksforstyrrelser.

Dersom man går uten tenner over lengre tid, vil kjevebeinet trekke seg tilbake. Dette gjelder både over- og underkjeven. I praksis innebærer det at erstatningen får dårligere feste, og med tiden må den justeres (rebaseres) eller gjøres om på nytt. Ofte velger pasienter å feste dem til implantat eller lage en tannbro, enten på implantat eller egne tenner på sikt.

Kontakt oss for å vite mer om hvordan du kan erstatte dine tenner! Ring oss 22 42 04 16 eller bestille time her.

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som utvikler flere klinikker i Oslo, herunder Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!