Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Premium undersøkelse
Premium undersøkelse
Inntil 70 min
kr 1.780
Undersøkelse fresh
Undersøkelse fresh
Inntil 50 min
kr 1.340
Standard undersøkelse
Standard undersøkelse
Inntil 30 min
kr 890
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 730

Endret livsstil etter tannlegeundersøkelse hos Orbdent Oslo

Jeg må innrømme at jeg av og til handler mot bedre vitende, og at det av alle ting var en tannlegeundersøkelse som måtte til for å få meg til å endre dårlige vaner. 

Det var mitt første besøk på Orbdent, midt i Oslo sentrum. Jeg arbeider et annet sted i organisasjonen og hadde blitt invitert til å prøve Premium undersøkelse, en helt ny tjeneste klinikken skulle lansere. Her er min opplevelse fra denne dagen.

Konsultasjonen

Steven endret livsstil

Steven endret kostholdsvaner, søvnregime og aktivitetsnivå etter en Premium Undersøkelse.

Lokalene som var lune og fine, jeg likte meg umiddelbart. Etter en liten omvisning satte vi oss i et stillerom for å gjennomføre konsultasjonen som er en del av Premium undersøkelsen.

Det jeg merket meg som positivt allerede før vi hadde kommet i gang, var den rolige stemningen. Det gjorde også meg avslappet. Vi gjennomgikk et elektronisk helseskjema der tannlegen kartla min helsestatus.

Jeg må si heldigvis, ble det under konsultasjonen spurt om jeg snorket, hvilket jeg bekreftet. Ikke så alvorlige greier mente jeg, mest til plage for min kone. Da jeg også bekreftet at jeg fra tid til annen våknet sittende i sengen etter en liten pustestopp, foretok tannlegen en blodtrykksmåling.

Ikke noe jeg plages av, kunne jeg fortelle tannlegen. Jeg våkner, kommer til meg selv, og legger meg til å sove igjen.

Du har høyt blodtrykk!

Til min overraskelse var blodtrykket for høyt. Overrasket fordi jeg regelmessig går til helsesjekk og aldri har hatt et problem med dette tidligere.

Jeg vil at du umiddelbart får time til utredning for søvnapné, var beskjeden fra tannlegen. Jeg fikk en rask innføring i mulige konsekvenser av søvnapné. Trøtthet, konsentrasjonsproblemer, hodepine, føle seg sliten, samt depresjon. Det var fint at vi avklarte dette i en tidlig fase fikk jeg høre.

Høyt blodtrykk har sine egne farer. Hjerteinfarkt, slag, karskader (skader i blodårer), øye- og nyreskade. Listen med tiltak var kort, men livsstilsendrende;

 • Få 4-5 kg vekt til å forsvinne
 • Tren regelmessig
 • Reduser eventuelt alkoholinntak
 • Ikke spis etter klokken 19.

Deretter gjennomgikk vi sammensetning og innhold i et sunt kosthold.

Stevens pasienthistorie etter en Premium undersøkelse

Jeg kjente det som et personlig nederlag. Jeg hadde lagt meg til en livsstil som betød at jeg ikke ivaretok meg selv godt nok. Jeg var ikke direkte overrasket. «Vi vet alle» at stillesittende arbeid, litt for mye ditt og litt for lite datt gir konsekvenser. Jeg var bare ikke forberedt på at den kom nå om du skjønner.

Tannlegen tok seg tid og lyttet konsentrert når jeg beskriver min livsstil, vaner og uvaner. Det kommer hele tiden oppfølgingsspørsmål slik at han kan danne seg et helhetlig inntrykk av min livsstil, samt alle faktorene som kan påvirke min munn- og generelle helse. Det var faktisk en god følelse å snakke med noen som var opptatt av at jeg skulle få det bedre i mitt liv. Alt jeg behøvde å gjøre var å følge kompetente råd for å få bedre helse. I min travle og stressende hverdag var det faktisk veldig hjelpsomt.

Stevens pasienthistorie etter en Premium undersøkelse

Sara og Bjørn. Sistnevnte var landets første spesialist innen kjeveleddslidelser, og det var hans far som etablerte klinikken helt tilbake i 1949.

Den kliniske delen av undersøkelsen

Straks konsultasjonen er gjennomført er det tid for den kliniske undersøkelsen. Vi flytter oss til et behandlingsrom og tannlegen forklarer mens han kjenner på kjeveledd, studerer meg når jeg gaper og lukker munnen, samt vurderer bitt. Til slutt stikker han hodet inn i munnen min og sjekker gane, svelg, tunge, slimhinner og tannkjøtt.

Ingen tegn på kreft eller annen sykdom, konstateres det tørt over meg. Jeg puster lettet. Det kjentes godt å vite det selv om jeg ikke hadde vært engstelig. Man blir jo likevel litt urolig når noen skal se om du har fått kreft eller en annen sykdom. En sjekk er derfor bra resonnerte jeg for meg selv.

Tannlegen forklarte mens han fortsatte undersøkelsen med å sjekke tann for tann, måle dybden mellom tann og tannkjøtt, samt sjekket for plakk og tannstein. Minimalt med tannstein.

La oss ta bilder og se om alt ser like bra ut der, nynnet han.

Heldigvis. Ingenting å engste seg for.

Neste skritt

Premium undersøkelse inkluderer en oppfølgingskontroll, og motivasjonen var selvsagt å kunne vise til resultater allerede da, kun noen uker senere.

Den viktigste motivasjonen dunket imidlertid inni meg. Blodårer med for høyt trykk, søvnforstyrrelser og muligheten til å påføre meg selv livsstilssykdom av det mer alvorlige slaget var ikke forlokkende. Mye jobbing, mye stress, mye stillesitting og treningen var foreløpig innstilt, på det andre året. Tanker raser gjennom hodet, her må noe gjøres.

Neste dag var jeg i gang med et nytt kostholds- og aktivitetsregime. Fasit: 45 minutters gåtur hver morgen før jobb og siste måltid kl. 19 på kvelden, fokus på sunn kost. Tilfeldighetene ville at jeg allerede var inne i andre uke med styrketrening på senteret like bortenfor der jeg bor, og at jeg var inne i tredje uke uten alkohol. Det eneste jeg ikke endret mye på var mitt forhold til kaffe. Jeg drikker ca. 7-8 dl. Ila. arbeidsdagen, og reduserte bare til 6 dl. Kaffe kan bidra til økt blodtrykk fikk jeg vite, men her lå smertegrensen kjente jeg.

Oppsummert

Jeg føler at livet mitt ble grundig evaluert i forhold til hvordan jeg kan gjøre små endringer som kan utgjøre en stor forskjell i livskvalitet. Det føles godt å snakke med noen som kunne gi meg kortfattede, informative, konkrete og presise råd tilpasset min livsstil. Jeg kan mye om både trening og kosthold og vet godt nok hva en sunn livsstil innebærer, men en mangel har vært en bedre forståelse av koblingen mellom munnhelse og min generelle helse.

En refleksjon jeg gjorde i etterkant av denne undersøkelsen var hvordan jeg ubekymret kostet på meg trening, PT-timer, rødvin, sjokolade, merkeklær, reiser og så videre, kort sagt, levde livet, men bare sjelden avsatte penger til oppfølging av tannhelsen. Årsaken er at jeg sjelden får hull og derfor har jeg lagt meg til uvanen å ikke gå regelmessig, tilpasset mitt behov, til kontroll.

Etter dagens omfattende undersøkelse har jeg fått øynene opp for at tannlegen kan hjelpe meg med mye mer enn bare å sjekke tenner for hull. Denne tannlegens helhetlige forståelse omfattet hele min helse og alt som foregår, fra jeg åpner munnen for å konsumere, til det er fordøyd. Og nettopp det er hele poenget med denne tjenesten. Å lære pasienter sammenhenger og hjelpe dem til å forebygge. Både mot behandling som kunne vært unngått og kostbare turer til tannlegen.

Takk til Bjørn, Amjad og Sara som gjorde denne drøye timen både interessant, lærerik og til en god vekker.

Med hilsen

Steven Jæger

1Velg time/behandling

Premium undersøkelseInntil 70 min
 • Landets mest omfattende og grundige evaluering av tannhelse
 • Konsultasjon i stillerom om tannhelse, livsstil, helsehistorikk m.m.
 • Klinisk undersøkelse av munn, tenner, tannkjøtt, slimhinner, tannkjøtt, kjevebein, tyggeapparat og kjeveledd
 • Kreftscreening
 • 4 intraorale røntgenbilder
 • Panorama røntgenbilder for nye kunder (OPG)
 • Munnhygiene instruksjon/forebyggende
 • Omfattende kostholdsrådgiving og livsstilsråd
 • Rens og polering for å fjerne tannstein og plakk
 • AirFlow for å fjerne plakk/tannstein og misfarging på tenner
 • Hygienetiltak
 • Kostnadsoverslag for videre behandling ved behov

*Omfattende tannstein og/eller tannløsingssykdom krever dyp rens som tar lenger tid og vil koste ekstra. Ved evt. behov gis informasjon og pris på forhånd.

kr 1780
kr 1780
Mer info
Undersøkelse freshInntil 50 min
 • Fullstendig undersøkelse av munn, tenner, slimhinner, tannkjøtt, kjeveben, bitt, tyggemuskler og kjeveledd
 • Kreftscreening
 • 4 intraorale røntgenbilder
 • Munnhygiene instruksjon/forebyggende
 • Enkel, forebyggende kostholdsrådgiving og livsstilsråd
 • Rens og polering av alle tenner for å fjerne plakk og tannstein*
 • Hygienetiltak
 • Uforpliktende kostnadsoverslag for videre behandling dersom behov

*Omfattende tannstein og/eller tannløsingssykdom krever dyp rens som tar lenger tid og vil koste ekstra. Ved evt. behov gis informasjon og pris på forhånd.

kr 1340
kr 1340
Mer info
Standard undersøkelseInntil 30 min

En undersøkelse er en rask måte å gi deg status på din tannhelsesituasjon. I tillegg er det som regel nødvendig for en tannlege eller tannpleier å ha denne innsikten for å kunne vurdere behandlingsbehov.

 • Du får en fullstendig undersøkelse av munn, tenner, slimhinner, tannkjøtt, kjeveben, bitt, tyggemuskler og kjeveledd
 • Det gjøres en kreftscreening
 • Det tas 4 intraorale røntgenbilder
 • Hygienetiltak inkluderer hygieneartikler som brukes under undersøkelsen
 • Du får et gratis kostnadsoverslag dersom det er behov for videre behandling
kr 890
kr 890
Mer info
Akutt undersøkelseca 40 min

Du får:

 • Et raskt svar på hva slags problemstilling du står overfor.
 • Smertelindring.
 • Gratis kostnadsoverslag for videre behandling.
 • Avhengig av tid og problemstilling, kan det utføres mindre akutt-behandlinger der og da. Dersom tidkrevende/spesialist-behandling er nødvendig, vil tannlegen gi deg forslag til oppfølgingstime snarest mulig etter undersøkelsen.
kr 730
kr 730
Mer info

2Velg behandler (valgfritt)

Velg ønsket behandler i listen
Listen viser alle behandlere som utfører den valgte behandlingen.

3Velg dato og tidspunkt

4Bekreft ditt valg

Behandling
Behandler
Dato
Tidspunkt
Gyldig kampanjekode
Kampanjekoden du har angitt er ikke kjent for oss.
Kampanjekoden kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud på klinikken.
Velg metode for registrering
VippsLogg inn med VippsDu blir ikke belastet pengerBank ID mobilBankID med kodebrikkeMed koder fra banken dinBank ID mobilBankID på mobilMed sikker legitimasjon på mobil
Bank ID mobilManuell registreringFyll inn skjema
Fødselsnummer
Fødselsnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut
Telefonnummer
Telefonnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut (husk landskode f.e.k.s +47)
E-post
Du må godkjenne vilkåren
Fortsett
Bekreft din bestilling ved å fylle i koden du har mottatt på SMS
Gyldig SMS-kode mangler (4 siffer)
Din SMS-kode er ugyldig/ikke lenger gyldig
Registrer bestilling
Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!