Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
90 min
kr4.500 (kr 5.100)
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790
Tannspa – Rent & pent smil
Tannspa – Rent & pent smil
40 min
kr990 (kr 1.089)

Komplett undersøkelse Pluss er en grundig tannhelsesjekk som inkluderer rens av tennene.

Komplett undersøkelse Pluss tilbyr alt komplett undersøkelse Basis har, samt en grundig rens av tennene med ultralyd, Airflow og polering.

Velg en undersøkelse som passer dine behov

Orbdent tilbyr flere varianter med undersøkelser slik at du selv kan velge den som stemmer best med dine behov. Som pasient får du en nøyaktig oversikt over din tannhelsestatus, og tannlegen får innsikt som er nødvendig for å vurdere eventuelle behandlingsbehov. Inkludert i komplett undersøkelse Pluss er fjerning av plakk, misfarging og tannstein ved hjelp av ultralyd og Airflow, samt polering tilslutt.

Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)

Komplett undersøkelse Basis inkluderer:

  • Undersøkelse av munn, tenner, kjeve og tyggemuskler, bitt og slimhinner.
  • Inntil 4 tannrøntgen
  • Enkel fjerning av tannstein, puss og polering ved behov
  • Kostnadsoverslag*

* For evt videre behandlingsbehov.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

En komplett undersøkelse Pluss er en munn- og tannhelsesjekk som inkluderer flere viktige momenter.

Kostnadsoverslag

En komplett undersøkelse trengs for at tannlegen skal kunne gi deg et kostnadsoverslag dersom en videre behandling er anbefalt eller ønskelig.

Et slikt estimat kan være skriftlig og  kan brukes dersom du ønsker å sammenligne Orbdent med andre klinikker. Det er verdt å vite at vi benytter kvalitetsprodukter og materialer i våre behandlinger.

Avvik fra kostnadsoverslaget kan forekomme. Det er ikke alltid mulig å forutsi ethvert problem tannlegen støter på i en behandlingssituasjon, hvor mange besøk du trenger eller hvor mye materiale som vil forbrukes underveis. En erfaren tannlege vil ofte likevel kunne gi deg ganske nøyaktige prisoverslag.

En komplett undersøkelse Pluss omfatter

Sjekk av tennene og opptil 4 røntgenbilder

En komplett undersøkelse Pluss begynner alltid med en visuell inspeksjon av munnhulen. Tannlegen bruker sonde/pirker for å sjekke tennenes overflate for bl.a. hull i tennene (karies), emaljeskader, slitasjeskader og mistede fyllinger. Eventuelle tannbroer, proteser (gebiss), tannimplantater og tannkroner etterses.

En lommedybdemåler benyttes for å måle dybden på lommer mellom tannkjøttet og tannen. Lommer kan indikere at du har en tannkjøttsykdom.

Siden ikke alle forhold kan oppdages med det blotte øyet eller føles ved hjelp av håndinstrumenter, vil det normalt tas fire røntgenbilder. Disse er nødvendige for å oppdage karies mellom tennene, samt for å se dybden på eventuelle hull i tyggeflater eller sideflater.

Tannlegen vil sammenligne med bilder fra forrige besøk og vurdere utvikling av ulike tilstander som karies, endring i tannstilling, status på fyllinger, beintap rundt tennene eller marginal periodontitt (alvorlig ikke-reversibel tannkjøttbetennelse med tanntap).

Kontroll av tannkjøtt, tunge og slimhinner

Tannlegen ser på slimhinner, tannkjøtt og tunge for å se at alt er sunt og friskt. Tungen skal være lyserød, ruglete og fuktig med små utvekster (papiller) som dekker oversiden av tungeslimhinnen.

Munnslimhinnene burde være fuktige og rosa. Ved friske forhold er også tannkjøttet rosa, og det skal ligge stramt inntil tennene. Ved blødninger i tannkjøttet vil tannlegen sjekke videre for tannkjøttsykdommer som reversibel gingivitt og periodontitt.

Sjekk av tyggeevne og tyggemuskler, samt kjeveben og kjeveledd

Sykdomstilstander i kjeveledd eller tyggemuskler kan gi kroniske eller akutte smerter og dysfunksjon. Smertene kan oppleves i tyggemuskulatur, kjeveledd, hode, ansikt og hos noen i ørene. Denne tilstanden kalles temporomandibulær dysfunksjon (TMD) og kan være akutt, forbigående eller være tegn på underliggende skade, betennelse eller overbelastning. Avhengig av årsaken kan tannlegen foreslå behandling for å gjenskape normal funksjon.

Kontroll av tennenes posisjon og bittfunksjon

Over tid kan tanngnissing, kjeveleddsproblemer, alder, sykdom eller usunne vaner skape smerter og unormal slitasje på tennene. Endring i tannstilling eller tap av tenner vil også kunne påvirke bittfunksjonen negativt. Tannlegen kontrollerer bittet og kan oppdage problemer og foreslå behandling for å rehabilitere bittfunksjonen.

Kreft-screening

Tannlegen vil kunne oppdage mange former for munn- og halskreftformer ved hjelp av en visuell inspeksjon av munnhulen. Tannlegen ser etter sår og flekker på munnslimhinnene og kjenner etter om det er hovne lymfeknuter på halsen. Dette er for å vurdere om evt sykdom kan ha spredt seg til lymfeknutene.

Rensing av plakk og tannstein, inkludert Airflow og polering

Ubehandlet plakk (forkalket bakteriebelegg) på tennene gir over tid tannstein og misfarging. Tannstein bør jevnlig fjernes for å unngå dannelse av dårlig ånde, gule/brune tenner, karies eller tannkjøttbetennelse. Siden bakteriebelegget kontinuerlig vokser og tannpleie hjemme ikke alltid klarer å fjerne alt, er det viktig å få en grundig profesjonell rengjøring.

Med en skrape og ultralyd blir nesten all tannstein borte. Tilslutt pusses tennene med Airflow som tar all plakk og misfarging. Deretter poleres tennene dine. De ser hvitere ut og kjennes glatte og rene når du forlater tannlegestolen.

Prat med tannlegen om dine ønsker når du får en komplett undersøkelse Pluss

Dette besøket er også en fin anledning til å prate med tannlegen om andre behandlinger du kunne ønske deg. Det kan være funksjonelle behandlinger som erstatning av tapte tenner (f.eks. tannimplantat) eller retting av tannstilling (tannregulering), men også estetiske behandlinger (f.eks. tannbleking eller skallfasetter).

Enkelte av disse behandlingene tilbyr vi egne konsultasjoner på slik at du kan få mer informasjon om metoden og om den er aktuell for deg. Hvis du ønsker det, settes det opp en konsultasjon hos rett tannbehandler med spesialkompetanse.

Klinisk undersøkelse | Orbdent Tannlegesenter

Fortell tannlegen om dine behov og ønsker. Foto: Orbdent

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS som eier flere klinikker i Oslo. Blant våre klinikker finner du flaggskipet Oslo Tannlegesenter og den populære Torshov Tannlegesenter.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!