Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
90 min
kr4.500 (kr 5.100)
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790
Tannspa – Rent & pent smil
Tannspa – Rent & pent smil
40 min
kr990 (kr 1.089)

Komplett undersøkelse Basis gir deg en rask og grundig vurdering av din tannhelsestatus.

En komplett undersøkelse Basis er en munn- og tannhelsesjekk som inkluderer flere viktige momenter. Som pasient får du en nøyaktig oversikt over din tannhelsestatus, og tannlegen får innsikt som er nødvendig for å vurdere eventuelle behandlingsbehov.

Velg en undersøkelse som passer dine behov

Orbdent tilbyr flere typer undersøkelser, slik at du selv kan velge den som stemmer best med dine behov. Komplett undersøkelse undersøkelse Basis handler om å oppdage tilstander der forebyggende tiltak og enklere behandling kan igangsettes før større inngrep blir nødvendig. Dette er en enkel undersøkelse som er ment å forebygge mot problemer, samt undersøke bekymringer som pasienten kommer til oss med.

Kostnadsoverslag

En komplett undersøkelse behøves for at tannlegen skal kunne gi deg et kostnadsoverslag dersom en videre behandling er anbefalt eller ønskelig.

Et slikt estimat er skriftlig og kan brukes dersom du ønsker å sammenligne Orbdent med andre klinikker. Det er verdt å vite at vi bruker kvalitetsprodukter og materialer i våre behandlinger.

Avvik fra kostnadsoverslaget kan forekomme. Det er ikke alltid mulig å forutsi ethvert problem tannlegen støter på i en behandlingssituasjon, hvor mange besøk du trenger eller hvor mye materiale som vil forbrukes underveis. En erfaren tannlege vil likevel ofte kunne gi deg ganske nøyaktige prisoverslag.

En komplett undersøkelse Basis omfatter

Sjekk av tennene og opptil 4 røntgenbilder

En komplett undersøkelse hos tannlegen begynner alltid med en visuell inspeksjon av munnhulen. Tannlegen bruker sonde/pirker for å sjekke tennenes overflate for bl.a. hull i tennene (karies), slitasjeskader, mistede fyllinger og emaljeskader. Eventuelle proteser (gebiss), tannbroer, tannimplantater og tannkroner etterses.

En lommedybdemåler brukes for å måle dybden på lommer mellom tannkjøttet og tannen. Lommer kan indikere tannkjøttbetennelse.

Siden ikke alle forhold kan oppdages med det blotte øyet eller kjennes ved hjelp av håndinstrumenter, vil det normalt tas fire røntgenbilder. Bildene er nødvendige for å oppdage karies mellom tennene, samt for å se dybden på eventuelle hull i tyggeflater eller sideflater.

Tannlegen vil sammenligne med bilder fra forrige besøk og vurdere utvikling av ulike tilstander som karies, status på fyllinger, endring i tannstilling, beintap rundt tennene eller marginal periodontitt (alvorlig, ikke-reversibel tannkjøttbetennelse med tap av beinvev).

Kontroll av tannkjøtt, tunge og slimhinner

Tannlegen ser på tannkjøtt, tunge og slimhinner for å se at alt er sunt og friskt. Tungen skal være ruglete, lyserød og fuktig med små utvekster (papiller) som dekker oversiden av tungeslimhinnen.

Munnslimhinnene burde være lyserøde og fuktige. Ved friske forhold er tannkjøttet lyserødt og ligger stramt inntil tennene. Ved blødninger i tannkjøttet vil tannlegen sjekke videre for tannkjøttsykdommer som reversibel gingivitt og periodontitt.

Sjekk av tyggeevne og tyggemuskler, samt kjeveben og kjeveledd

Sykdomstilstander i kjeveledd eller tyggemuskler kan gi akutte eller kroniske smerter og dysfunksjon. Smertene kan oppleves i kjeveledd, tyggemuskulatur, hode, ansikt og hos noen i ørene. Denne tilstanden kalles temporomandibulær dysfunksjon (TMD) og kan være akutt, forbigående eller være tegn på underliggende skade, betennelse eller overbelastning. Avhengig av årsak kan tannlegen foreslå behandling for å gjenskape normal funksjon.

Kontroll av tennenes posisjon og bittfunksjon

Over tid kan kjeveleddsproblemer, sykdom, tanngnissing, alder eller usunne vaner skape smerter og unormal slitasje på tennene. Endring i tannstilling eller tapte tenner vil også kunne påvirke bittfunksjonen negativt. Tannlegen kontrollerer tennene og kan oppdage problemer og foreslå behandling for å rehabilitere bittfunksjonen.

Kreft-screening

Mange munn- og halskreftformer vil kunne oppdages av tannlegen ved hjelp av en visuell inspeksjon av munnhulen. Det undersøkes for flekker og sår på slimhinnene, samt at tannlegen kjenner etter om det er hovne lymfeknuter på halsen. Dette gjøres for å vurdere om evt sykdom kan ha spredt seg til lymfeknutene.

Snakk med tannlegen om dine ønsker når du får en komplett undersøkelse

Dette besøket er også en fin anledning til å samtale med tannlegen om andre behandlinger du kunne ønske deg. Det kan være funksjonelle behandlinger som erstatning av tapte tenner (f.eks. tannimplantat) eller retting av tannstilling (tannregulering), men også estetiske behandlinger som tannbleking eller skallfasetter.

Enkelte av disse behandlingene tilbyr vi egne konsultasjoner på slik at du kan få mer informasjon om metoden og om den er aktuell for deg. Hvis du ønsker det, settes det opp en konsultasjon hos rett tannbehandler med spesialkompetanse.

Klinisk undersøkelse | Orbdent Tannlegesenter

Har du spørsmål eller ønsker rundt tannhelsen din, snakk med tannlegen. Foto: Orbdent

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS som eier flere klinikker i Oslo.

Blant våre klinikker finner du flaggskipet Oslo Tannlegesenter og den populære Torshov Tannlegesenter.

Bestill komplett undersøkelse Basis

1Velg time/behandling

Kryss i ønsket undersøkelse nedenfor, velg deretter blant ledige timer.
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)90 min

Her får du grundig undersøkelse, blekeskinner for hjemme-bleking, blekemiddel, samt instruksjon i hvordan trygg bleking gjennomføres. Dersom tannlegens vurdering er at tannbleking ikke bør gjennomføres før annen tannbehandling er utført, betaler du kun for undersøkelsen. Da vil du få et gratis kostnadsoverslag for andre behandlingsbehov. NB. Hvis bleking ikke vurderes som medisinsk nødvendig, vil det tilkomme 25 % mva.

kr 4500 kr 5100
kr 4500 kr 5100
Mer info
Komplett undersøkelse Basis50 min

Komplett undersøkelse Basis inkluderer:

  • Undersøkelse av munn, tenner, kjeve og tyggemuskler, bitt og slimhinner.
  • Inntil 4 tannrøntgen
  • Enkel fjerning av tannstein, puss og polering ved behov
  • Kostnadsoverslag*

* For evt videre behandlingsbehov.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

kr 820 kr 1090
kr 820 kr 1090
Mer info
Akutt undersøkelseca 40 min

Du får:

  • Et raskt svar på hva slags problemstilling du står overfor.
  • Smertelindring.
  • Gratis kostnadsoverslag for videre behandling.
  • Avhengig av tid og problemstilling, kan det utføres mindre akutt-behandlinger der og da. Dersom tidkrevende/spesialist-behandling er nødvendig, vil tannlegen gi deg forslag til oppfølgingstime snarest mulig etter undersøkelsen.
kr 790
kr 790
Mer info
Tannspa – Rent & pent smil40 min

Anbefales deg som vil fjerne overfladiske misfarginger av kaffe, te, rødvin og røyk, og som vil unne deg den freshe følelsen som kun en profesjonell tannrengjøring gir.

Rens, polering og AirFlow av alle tenner for å fjerne plakk, misfarginger og overfladisk tannstein. Er du ny pasient, anbefaler vi at ditt første besøk er en undersøkelse.

kr 990 kr 1089
kr 990 kr 1089
Mer info

2Velg behandler (valgfritt)

Velg ønsket behandler i listen
Listen viser alle behandlere som utfører den valgte behandlingen.

3Velg dato og tidspunkt

Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 42 04 16. Vi har også drop-in.

4Bekreft ditt valg

Behandling
Behandler
Dato
Tidspunkt
Gyldig kampanjekode
Kampanjekoden du har angitt er ikke kjent for oss.
Kampanjekoden kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud på klinikken.
Velg metode for registrering
VippsLogg inn med VippsDu blir ikke belastet pengerBank ID mobilBankID med kodebrikkeMed koder fra banken dinBank ID mobilBankID på mobilMed sikker legitimasjon på mobil
Bank ID mobilManuell registreringFyll inn skjema
Fødselsnummer
Fødselsnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut
Telefonnummer
Telefonnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut (husk landskode f.e.k.s +47)
E-post
Du må godkjenne vilkåren
Fortsett
Bekreft din bestilling ved å fylle i koden du har mottatt på SMS
Gyldig SMS-kode mangler (4 siffer)
Din SMS-kode er ugyldig/ikke lenger gyldig
Registrer bestilling
Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!