Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Premium undersøkelse
Premium undersøkelse
Inntil 70 min
kr 1.780
Undersøkelse fresh
Undersøkelse fresh
Inntil 50 min
kr 1.340
Standard undersøkelse
Standard undersøkelse
Inntil 30 min
kr 890
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 730

En invisalign-behandling kan være livsendrende fordi tannpleien blir lettere, selvtilliten øker og smilet kommer tilbake.

Drømmer du om rette, fine tenner? Invisalign-behandling er en usynlig avtagbar reguleringsmetode, men resultatet er virkelig både synlig og livsendrende! Med penere tenner og bedre munnhelse føler de fleste større selvtillit og smiler oftere.

Kort fortalt

Denne siden forklarer hvordan en Invisalign-behandling foregår fra start til slutt. Ønsker du å lese alt om selve metoden, kan du klikke deg til vår omfattende informasjonsside om Invisalign. Ønsker du generell oversikt over flytting av tenner samt metoder, kan du lese alt om dette på siden om tannregulering. På sidene våre finnes også en stor artikkel om ulike typer usynlig tannregulering.

Invisalign-behandling | Orbdent Oslo

En Invisalign-behandling skinnesystem foregår i tre trinn.

Trinn 1: Konsultasjon med tannlege før behandling med Invisalign starter

Før tannlegen kan bekrefte at du er en kandidat for Invisalign-behandling, må du komme til en første samtale. I utgangspunktet koster denne 490 kr (refunderes hvis du velger Invisalign-behandlingen) og bestilles direkte som en egen konsultasjon med tannlege/spesialist, eventuelt kombineres med annen behandling når du er inne hos tannlegen.

Du får introduksjon til Invisalign som produkt og ser på (demo)-skinner og før- og etterbilder fra andre pasienter. Tannlegen gir deg et foreløpig prisoverslag og informasjon om dine behandlingsmuligheter. Hvis du ønsker å gå videre med Invisalign, kan eksakt pris eller varighet av behandling gis først når det er utført en undersøkelse og registrert kliniske data.

Trinn 2: Behandlingsforløpet (utredning og skinnebehandling)

Smile Design med komplett undersøkelse

På det andre tannlegebesøket gjøres en komplett undersøkelse hvor det også tas kliniske foto av ansikt, smil, munn og tenner, samt røntgenbilder av tenner og beinvev. Dataene lastes opp i vårt Smile Design-system som simulerer ditt nye smil slik det kan bli.

Munn- og tannstatus må vurderes før oppstart av tannregulering. Det er viktig å avdekke tilstander (eks. manglende tenner, karies (hull), fastskrudd tannimplantat) og sykdommer (eks. tannkjøttbetennelse) som kan påvirke behandlingsresultatet negativt. Underliggende tilstander må behandles før tannreguleringen igangsettes.

Godkjenning av behandlingsplanen

På besøk nr. 3 presenterer tannlegen en omfattende behandlingsplan med riktig estimering av behandlingstid. Dere går igjennom planen steg for steg i 3D via Invisaligns eget online-system. Her visualiseres flyttingen av tennene, antall skinner og varighet. Du må godkjenne behandlingsplanen og signere Invisalign-kontrakt, samt ha betalt et avtalt beløp, før skinnene bestilles.

Invisalign oppstart og fortløpende kontroller

Du får utlevert skinnene på tannlegebesøk nr. 4. Tannlegen forsikrer seg om at du er kjent med hvordan de skal brukes og vedlikeholdes, samt hvor ofte de skal byttes ut. Du bytter ut skinnene hver 5.-14. dag, avhengig av behandlingsplanen.

Så kommer du tilbake til tannlegen for nye kontroller, utlevering av nye skinner og evt. justeringer under hele behandlingsperioden. Dette gjøres for å sikre at tennene beveger seg i henhold til planen. Plakkdannelse på tenner og gingivitt-forhold i tannkjøttet kontrolleres også.

Justering/refinement

Før behandlingen avsluttes, må du være helt tilfreds med resultatet. Noen pasienter er fornøyde med endringene tidlig i behandlingen, mens noen ønsker ekstra korrigering. Dette kalles “refinement” og inngår i prisen på Avansert, men vil koste pasienten ekstra under Enkel og Middels.

Avslutning av behandling og utdeling av retainer (Vivera-skinner/metalltråd)

Tannlegen gjør en avsluttende kontroll. Klossene på tennene fjernes, og du er nå ferdigbehandlet. Resultatet dokumenteres med etter-bilder. Tennene skannes for valg av type retainer (fast/avtagbar, se mer under Trinn 3) som da utleveres på neste tannlegebesøk. Tannlegen vil informere deg om bruk og vedlikehold.

Trinn 3: Hvordan beholder du din nye tannstillingen etter behandling (retensjonsfasen)

Tenner har evnen til å bevege seg i kjevebeinet hele livet. Etter endt behandling med tannregulering må tennene derfor stabiliseres (kalt retensjon). Bruk av retainer er derfor en sentral del av etterbehandlingen for å bevare de gode resultatene. Uttrykket kommer av det engelske ordet retain som betyr å beholde. Retainer må du bruke så lenge du vil beholde det oppnådde resultatet.

Det finnes to ulike metoder for å stabilisere den nye tannstillingen på:

 • En retainer (stabiliseringstråd av metall) limes fast på baksiden av fortennene.
 • En avtagbar retainer (skinne i plast) brukes om natten.

Invisaligns retainer-skinner kalles Vivera retainer. Skinnene ligner dem du brukte i behandlingen, men de skal ikke presse på tennene. Fordelen med retainer-skinner er at det er lettere med tannpleie og at du allerede er vant til å bruke skinner. Ulempen er at hvis du glemmer å bruke dem, finnes det en risiko for at tennene flytter seg tilbake til utgangsposisjonen, en såkalt «relapse».

Skinnene må være på minst 15 timer daglig de første 14 dagene, deretter hver natt det påfølgende året. Vær klar over at intervallene kan variere fra pasient til pasient, så alltid følg instruksjonene fra din tannlege.

Hvis du begynner å føle at nattskinnene presser, må du bruke dem oftere for å unngå relapse. En positiv tilleggsverdi med retainer-skinner er at de kan gjenbrukes til tannbleking.

Der det er mulig, anbefales det en fastlimt retainer. Fordelen med metalltråden er at den sitter fast og blir mer forutsigbar fordi du kan ikke glemme å ta den på. Ulempen er at tråden gjør det noe vanskeligere å få rengjort tennene godt nok. Men det er ikke alltid mulig med tråd bak tennene, fordi det kommer an på hvordan fortennene treffer hverandre ved sambitt. Fortennene nede kan støte borti metalltråden bak fortennene oppe og på den måten skades. Da er alternativet plastskinner.

Etter at du er ferdig med behandling er det viktig å huske på:

 • Bruk retaineren som instruert av tannlegen.
 • Gå på regelmessig tannhelsesjekk med rens og puss.
 • Gi beskjed snarest til tannlegen dersom du mister en retainer eller den blir ødelagt.
 • Fortsett med grundig munnhygiene for å beholde ditt nye smil.

Invisalign-behandling er vel verdt tid og penger

Spesielt mange voksne kan grue seg for å få satt inn fast regulering fordi det assosieres med ungdomstid, og de godt synlige metalldelene kan kanskje få dem til å virke mindre profesjonelle i yrkeslivet. Avtagbar usynlig tannregulering er derfor blitt en populær metode for å oppnå bedre tannhelse og selvtillit hos både voksne og unge.

Din innsats avgjør hvor vellykket en Invisalign-behandling blir

Tilstrekkelig bruk av skinner krever gjennomgående stor egeninnsats, for de må sitte på tennene minst 22 timer per døgn under behandlingstiden. Du vil mest sannsynlig også måtte bruke av retainer ut livet for å holde tennene i den nye posisjonen (se trinn 3 lenger opp).

Det finnes noen få mindre ulemper med bruk av skinner:

 • Skinnene kan gi litt utydelig tale.
 • Kantene på plastskinnene kan gi sår i munnslimhinnen.
 • Du må bytte skinnene ofte.
 • Har du store mellomrom mellom tennene, vil plastskinnene kunne skimtes der på nært hold.

Invisalign-behandling | Orbdent Oslo

Her er derfor noen gode råd for å lykkes med en Invisalign-behandling:

 • Øv mye på å snakke med skinnene de første dagene for å bli vant til å ha dem på.
 • Ta bare ut skinnene ved tannpleie, spising og drikking (unntatt vann).
 • Børst skinnene med tannbørste og tannkrem uten slipemidler hver dag for å fjerne bakterier fra dem. Du kan også benytte rensetabletter. Bruk kaldt vann for å unngå at varme skader plasten.
 • Bruk tanntråd hver dag, både for å bedre munnhygiene, men også fordi du ikke skal sette fast noe mellom tennene som kan påvirke tannforflytningen.
 • Drikk kun vann når du har skinnene på. Rester av sukkerholdig drikke kan legge seg i skinnene, hvorpå bakterier danner plakk og gir karies på sikt.
 • Oppbevar skinnene i egen boks når du spiser. Ikke legg dem i en serviett. Du kan risikere at de kastes ved et uhell.
 • Unngå tyggegummi, for den kan sette seg fast i skinnene.
 • Røyk ikke med skinnene i. De kan bli misfarget.
 • Unngå mat og drikke med mye farge (f.eks. blåbærsmoothies, gurkemeiedrinker, karriretter, rødvin, svart kaffe, tomatsaus) som kan gi misfarging av skinnene.

Er det ubehagelig å bruke Invisalign-skinner?

I oppstarten av en Invisalign-behandling kan noen pasienter oppleve mindre, midlertidig ubehag. Du kan også oppleve det samme hver gang du bytter skinner. Det føles som et press og betyr at reguleringen virker. Dette er helt normalt og går vanligvis over etter noen få dager. Utenom dette er det lite ubehag knyttet til denne tannbehandlingen.

Er det mer ubehagelig for voksne å ha tannregulering?

Det er ingen påviselig forskjell på barn og voksnes opplevelser av å ha regulering. De fleste mennesker har uansett ikke smerter mens de får regulert tennene, men det kan være ubehagelig å ha noe på tennene både på innsiden og utsiden. De aller fleste venner seg ganske fort til reguleringen. Det kan være litt ømt i begynnelsen fordi tennene begynner å flytte på seg.

Behandlingstid, priser og refusjon

Hvem kan behandle pasienter med Invisalign®?

En spesiell lisens kreves for å behandle pasienter med Invisalign reguleringssystem. Det utstedes dessuten to forskjellige lisenser som gir en tannlege rett til enten å behandle kun fortennene eller alle tennene i en reguleringsprosess. Hvis du ønsker å bruke Invisalign, pass på å velge en tannbehandler med lisens.

Behandlingstid

Invisalign utvikler stadig teknikken, og skinnene kan gi behandlingsresultater på så lite som tre måneder. Hvor lang tid en Invisalign-behandling vil kreve er i stor grad være avhengig av det individuelle korrigeringsbehovet, men dette kan først estimeres teoretisk etter en undersøkelse der tannstilling og andre forhold vurderes. Det er viktig å skjønne at pasienten selv i stor grad vil kunne påvirke behandlingstid negativt dersom skinnene ikke brukes slik som foreskrevet.

Hva koster skinnebehandling med Invisalign®?

Pris på behandling med skinner avhenger av flere forhold:

 • Hvor komplekst ditt problem er.
 • Hvor lang tid din behandling tar.
 • Hvor mange skinner du trenger.

Omfanget på behandlingen vil tannlegen vurdere ut ifra tannstillingen og det ønskede reguleringsbehovet. Er behovet stort, vil behandlingen kunne kreve mange skinner.

Kan man få refusjon for en Invisalign-behandling?

Barn og ungdommer får som regel dekket utgifter til tannregulering. Problemstillingen oppfyller visse krav og det kreves henvisning fra tannlege. Våre reguleringstannleger tar imot henvisninger.

Voksne personer har normalt ikke krav på refusjon for behandling etter fylte 20 år. Det finnes likevel noen unntak der du kan få refusjon:

 • Som ledd i behandling av alvorlig tannkjøttsykdom
 • Ved medfødt manglende tannanlegg
 • Ved alvorlig bittfeil som krever kirurgi og regulering
 • Ved spesielle sykdommer (se liste hos HELFO)
 • Ved alvorlig tannslitasje som krever korrigering av bittfeil før behandling
 • Etter yrkesskade
 • Etter ulykke

Tannlegen din har oversikt over gjeldende regler og vil kunne hjelpe deg med dokumentasjon som må ligge til grunn for refusjonskravet til Helfo.

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som eier flere klinikker i Oslo, herunder blant annet Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!