Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.com
Åpningstider: Mandag til fredag 08 – 20
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Tannbleking inkl. undersøkelse (kampanje)
Tannbleking inkl. undersøkelse (kampanje)
90 min
kr2.990 (kr 5.100)
Tannimplantat-undersøkelse
45 min
kr 899
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr1.090 (kr 1.490)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790

Bestill Invisalign-konsultasjon

Konsultasjon regulering
Konsultasjon Invisalign40 min
kr 590
Info

Invisalign-behandling har allerede endret livene til 16 millioner mennesker. Her forklares behandlingsprosessen frem til endelig resultat.

Drømmer du om fine og rette tenner? Invisalign er en usynlig avtagbar reguleringsmetode, men resultatet er virkelig både synlig og livsendrende! Med penere tenner og bedre munnhelse føler de fleste større selvtillit og smiler oftere.

Kort fortalt

Denne siden beskriver helt konkret hvordan en Invisalign-behandling foregår fra start til slutt. Ønsker du å lese alt om selve metoden, kan du klikke deg til vår omfattende informasjonsside om Invisalign. Her finnes prisinformasjon om de ulike behandlingspakkene.

Ønsker du generell oversikt over tannregulering og metoder for flytting av tenner – klikk her. Her kan du lese en utvidet artikkel om usynlig tannregulering.

Invisalign-behandling er vel verdt tid og penger

Avtagbar usynlig tannregulering er blitt en populær metode for å oppnå både bedre tannhelse og tannstilling, samt for å øke selvtilliten hos unge og voksne. Mange voksne kan spesielt grue seg for å få satt inn fast regulering fordi det assosieres med ungdomstid, og de godt synlige metalldelene kan kanskje få dem til å virke mindre profesjonelle i yrkeslivet. Invisalign tilbyr gjennomsiktige plastskinner som knapt sees.

Priser for Invisalign – benytt vårt pakketilbud og spar penger!

Pris på skinnebehandling avhenger av flere forhold:

  • Hvor komplekst ditt problem er.
  • Hvor lang tid din behandling tar.
  • Hvor mange skinner du trenger.

Alt dette vil tannlegen vurdere ut ifra tannstillingen når du undersøkes. Stort reguleringsbehov vil kunne kreve mange skinner og lengre behandlingstid.

Invisalign utvikler stadig teknikken, og skinnene kan gi behandlingsresultater på så lite som to-tre måneder. Behandlingstiden vil i stor grad være avhengig av det individuelle korrigeringsbehovet, men dette kan først estimeres teoretisk etter en undersøkelse der tannstilling og andre forhold vurderes. Det er viktig å vite at pasienten selv i stor grad vil kunne påvirke behandlingstid negativt dersom skinnene ikke brukes slik som foreskrevet.

Benytt muligheten til rentefri nedbetaling gjennom Resurs Bank. Vi hjelper deg til rette tenner og bedre munnhelse!

Behandling med Invisalign skinnesystem foregår i tre trinn

Trinn 1: Konsultasjon med tannlege før Invisalign-behandling starter

Invisalign-behandling | Orbdent Oslo

Usynlige skinner retter opp bittfeil. Foto: Invisalign

For å få bekreftet at du er en kandidat for Invisalign tannregulering, kan du starte med en konsultasjon med en sertifisert tannlege. Du bestiller dette direkte på nettsidene våre, eventuelt kombineres med annen behandling når du er inne hos tannlegen.

Du får introduksjon til Invisalign som produkt og ser på (demo)-skinner og før- og etterbilder fra andre pasienter. Det tas fotografier av munn og tenner, samt 3D-skanning. Du får se en digital visualisering av hvordan smilet ditt kan bli. Tannlegen gir deg et foreløpig prisoverslag og informasjon om dine behandlingsmuligheter. Hvis du ønsker å gå videre med startpakken for Invisalign, kan eksakt pris eller varighet av behandling gis først når det er utført en undersøkelse og registrert kliniske data.

Trinn 2: Behandlingsforløpet (utredning og skinnebehandling)

Opptak/records

På det andre tannlegebesøket (kalles opptak/records) tas det kliniske foto av ansikt, smil, munn og tenner, samt røntgenbilder av tenner og beinvev. Dataene lastes opp i vårt Smile Design-system som simulerer ditt nye smil slik det kan bli.

Tannstatus må vurderes før oppstart av tannregulering. Dersom det er mer enn seks måneder siden siste gang du gjennomførte en undersøkelse, anbefaler vi sterkt at dette gjøres nå. Det er viktig å avdekke tilstander (eks. manglende tenner, fastskrudd tannimplantat) og sykdommer (eks. hull (karies) eller tannkjøttbetennelse) som kan påvirke behandlingsresultatet negativt. Underliggende tilstander må behandles før tannreguleringen igangsettes.

Det går ca 10-14 dager fra klinisk undersøkelse og opptak av pasientdata er gjort til behandlingsplanen foreligger. Tannlegen kontakter deg så fort planen er klar og avtaler time for gjennomgang.

Clincheck

På besøk nr. 3 (kalles clincheck) presenterer tannlegen en omfattende behandlingsplan med riktig estimering av behandlingstid. Dere går igjennom planen steg for steg i 3D via Invisaligns eget online-system. Her visualiseres flyttingen av tennene, antall skinner og varighet. Du må godkjenne behandlingsplanen og signere Invisalign-kontrakt, samt ha betalt et avtalt beløp før skinnene bestilles.

Oppstart

Du får utlevert skinnene på tannlegebesøk nr. 4 (kalles oppstart). Tennene renses, og det limes på komposittklosser som festepunkter for skinnene. Tannlegen forsikrer seg om at du er kjent med hvordan de skal brukes og vedlikeholdes, samt hvor ofte de skal byttes ut. Du bytter ut skinnene hver 5.-14. dag, avhengig av behandlingsplanen. Det er essensielt at du følger planen som tannlegen har laget individuelt for deg.

Kontroller

Så kommer du tilbake til tannlegen for nye kontroller, utlevering av nye skinner og evt. justeringer hver 5. til 7. uke under hele behandlingsperioden. Dette gjøres for å sikre at tennene beveger seg i henhold til planen. Plakkdannelse på tenner og gingivittforhold (betennelse) i tannkjøttet kontrolleres også.

Refinement

Før behandlingen avsluttes, må du være helt tilfreds med resultatet. Noen pasienter er fornøyde med endringene tidlig i behandlingen, mens noen ønsker ekstra korrigering. Dette kalles “refinement” og inngår i prisen på Avansert, men vil koste pasienten ekstra under Enkel og Middels.

Ferdigbehandlet

Tannlegen gjør en avsluttende kontroll. Klossene på tennene fjernes, og du er nå ferdigbehandlet. Resultatet dokumenteres med etter-bilder. Tennene skannes for valg av type retainer (fast eller avtagbar, se mer under trinn 3) som da utleveres på neste tannlegebesøk. Tannlegen vil informere deg om bruk og vedlikehold.

Trinn 3: Hvordan beholder du din nye tannstillingen etter behandling (retensjonsfasen)

Tenner har evnen til å bevege seg i kjevebeinet hele livet. Etter endt behandling med tannregulering må tennene derfor stabiliseres (kalt retensjon). Bruk av retainer er derfor en sentral del av etterbehandlingen for å bevare de gode resultatene. Uttrykket kommer av det engelske ordet retain som betyr å beholde. Retainer må du bruke så lenge du vil beholde det oppnådde resultatet.

Det finnes to ulike metoder for å stabilisere den nye tannstillingen på:

  • En retainer (stabiliseringstråd av metall) sementeres fast på baksiden av fortennene.
  • En avtagbar retainer (skinne i plast) brukes om natten.

Invisaligns retainer-skinner kalles Vivera retainer. Skinnene ligner dem du brukte i behandlingen, men de skal ikke presse på tennene. Fordelen med retainer-skinner er at det er lettere med tannpleie og at du allerede er vant til å bruke skinner. Ulempen er at hvis du glemmer å bruke dem, finnes det en risiko for at tennene flytter seg tilbake til utgangsposisjonen, en såkalt «relapse».

Skinnene må være på dag og natt de første månedene, deretter hver natt resten av livet. Hvis du begynner å føle at nattskinnene presser, må du bruke dem oftere for å unngå relapse. En positiv tilleggsverdi med retainer-skinner er at de kan gjenbrukes til tannbleking.

Der det er mulig, anbefales det en fastlimt retainer. Fordelen med metalltråden er at den sitter fast og blir mer forutsigbar fordi du kan ikke glemme å ta den på. Ulempen er at tråden gjør det noe vanskeligere å få rengjort tennene godt nok. Men det er ikke alltid mulig med tråd bak tennene, fordi det kommer an på hvordan fortennene treffer hverandre ved sambitt. Fortennene nede kan støte borti metalltråden bak fortennene oppe og på den måten skades. Da er alternativet plastskinner.

Etter at du er ferdig med behandling er det viktig å huske på:

  • Bruk retaineren som instruert av tannlegen.
  • Gå på regelmessig tannhelsesjekk med rens og puss.
  • Gi beskjed snarest til tannlegen dersom du mister en retainer eller den blir ødelagt.
  • Fortsett med grundig munnhygiene for å beholde ditt nye smil.

Det finnes noen få mindre ulemper med bruk av skinner

  • Skinnene kan gi litt utydelig tale.
  • Kantene på plastskinnene kan gi sår i munnslimhinnen.
  • Du må bytte skinnene ofte.
  • Har du store mellomrom mellom tennene, vil plastskinnene kunne skimtes der på nært hold. Tannlegen kan legge inn en kunstig tann i skinnen hvis du mangler en tann.

Din innsats avgjør hvor vellykket Invisalign-behandlingen blir

Tilstrekkelig bruk av skinner krever gjennomgående stor egeninnsats, for de må sitte på tennene minst 22 timer per døgn under behandlingstiden. Du vil mest sannsynlig også måtte bruke retainer livet ut for å holde tennene i den nye posisjonen (se trinn 3 lenger opp).

Her er noen gode råd for å lykkes med Invisalign-behandling

  • Øv mye på å snakke med skinnene de første dagene for å bli vant til å ha dem på.
  • Ta bare ut skinnene ved tannpleie, spising og drikking (unntatt vann).
  • Børst skinnene med såpefri tannkrem og tannbørste hver dag for å fjerne bakterier fra dem. Du kan også benytte rensetabletter.
  • Bruk kaldt vann ved renhold for å unngå at varmt vann skader plasten.
  • Bruk tanntråd hver dag, både for å bedre munnhygiene, men også fordi du ikke skal sette fast noe mellom tennene som kan påvirke tannforflytningen.
  • Drikk kun vann når du har skinnene på. Rester av sukkerholdig drikke kan legge seg i skinnene, hvorpå bakterier danner plakk og gir karies på sikt.
  • Oppbevar skinnene i egen boks når du spiser. Ikke legg dem i en serviett. Du kan risikere at de kastes ved et uhell.
  • Unngå tyggegummi, for den kan sette seg fast i skinnene.
  • Røyk ikke med skinnene i. De kan bli misfarget.
  • Unngå mat og drikke med mye farge (f.eks. blåbærsmoothies, gurkemeiedrinker, karriretter, rødvin, svart kaffe, tomatsaus) som kan gi misfarging av skinnene.

Er det ubehagelig å bruke Invisalign-skinner?

I oppstarten av behandlingen kan noen pasienter oppleve mindre, midlertidig ubehag. Du kan også oppleve det samme hver gang du bytter skinner. Det føles som et press og betyr at reguleringen virker. Dette er helt normalt og går vanligvis over etter noen få dager. Utenom dette er det lite ubehag knyttet til denne tannbehandlingen.

Er det mer ubehagelig for voksne å ha tannregulering?

Det er ingen påviselig forskjell på barn og voksnes opplevelser av å ha regulering. De fleste mennesker har uansett ikke smerter mens de får regulert tennene, men det kan være ubehagelig å ha noe på tennene både på innsiden og utsiden. De aller fleste venner seg ganske fort til reguleringen. Det kan være litt ømt i begynnelsen fordi tennene begynner å flytte på seg.

Hvem kan behandle pasienter med Invisalign?

En spesiell sertifisering kreves for å behandle pasienter med Invisalign reguleringssystem. Det utstedes dessuten to forskjellige sertifikater som gir en tannlege rett til enten å behandle kun fortennene eller alle tennene i en reguleringsprosess. Hvis du ønsker å bruke Invisalign, pass på å velge en tannbehandler med sertifisering.

Helfo-refusjon av Invisalign-behandling

Barn og ungdommer får som regel dekket utgifter til tannregulering. Problemstillingen må oppfylle visse krav fra Helfo, og det kreves henvisning fra tannlege eller tannpleier til kjeveortoped. Våre reguleringstannleger tar imot henvisninger.

Voksne personer har normalt ikke krav på refusjon for behandling etter fylte 20 år. Det finnes likevel noen unntak der du kan få refusjon:

  • Som ledd i behandling av alvorlig tannkjøttsykdom
  • Ved medfødt manglende tannanlegg
  • Ved alvorlig bittfeil som krever kirurgi og regulering
  • Ved spesielle sykdommer (se liste hos Helfo)
  • Ved alvorlig tannslitasje som krever korrigering av bittfeil før behandling
  • Etter yrkesskade
  • Etter ulykke

Tannlegen din har oversikt over gjeldende regler og vil kunne hjelpe deg med hvilken dokumentasjon som må ligge til grunn for refusjonskravet.

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som utvikler flere klinikker i Oslo, herunder Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!