Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790
Tannspa – Rent & pent smil
Tannspa – Rent & pent smil
30 min
kr990 (kr 1.089)

Tannpleie handler om å gi deg god helse og et langt liv. Det er nemlig en sammenheng mellom din tannhelse og allmenne helsetilstand

I prinsippet er det veldig enkelt. Ved å gjøre noen enkle grep hver dag kan du påvirke din egen livslengde. Ikke alltid enkelt i praksis da det kan hende at man må endre noen vaner. Men med kunnskap følger ofte motivasjon for å endre på noe, og her kan du få med deg noen grunnleggende sider ved tannpleie som kan spare deg for tusenvis av kroner og samtidig gi deg god helse.

God tannpleie er enkelt og alt handler om å forebygge mot problemer, sykdom og kostnader

Grunnleggende for all type tannpleie er forebygging og munnhygieneinstruksjoner. Det er også viktig at du får relevant sykdomsinformasjon. Du trenger full oversikt over hvordan du kan forbedre din munn- og tannhelse.

Forsking viser at det fins en sammenheng mellom munnhelse og allmenn helse. Man har sett en forbindelse mellom munn- og tannhelse og sykdommer som diabetes og hjerte- og karsykdommer. Derfor er det ekstra viktig med en god tannbehandling.

tannpleie og riktig bruk av tanntråd
Instruks i riktig bruk av tanntråd er en viktig del av god tannpleie.

Profesjonell tannpuss er en viktig del av god tannpleie

Dette er en spesiell rens som kan beskrives som avansert tannpuss utført av tannhelsepersonell. Med et instrument som ligner på en elektrisk tannbørste og en spesiell poleringskrem renses tennene for overfladisk plakk, belegg og misfarging. Denne behandling er flott for områder der du har vanskelig for å komme til, f.eks. bak visdomstennene.

Komplett undersøkelse Pluss

God tannpleie er livsforlengende – prøv vår undersøkelse Fresh

Vi fortjener alle å ha et bra liv og god helse er en sentral del av dette. Her er oppskriften som gir en vesentlig forbedring i livskvalitet, og som gjør at man føler seg mer selvsikker, sterkere, sunnere og friskere som menneske:

  • God egenpleie er tiltak nr. 1. Tannbørsting, riktig pusseteknikk og bruk av fluor forebygger mot syreangrep, plakk og tannstein. Dette forebygger mot betennelser i tannkjøtt og annen sykdom som kan utvikles i kroppen.
  • Regelmessige kontroller, profesjonell tannrens, og dialog med din personlige tannlege gjør at vi kan individtilpasse etter akkurat dine behov. Vi har kompetanse på forebygging, kosthold og sammenhengen mellom livsstilssykdommer og tannhelse. Orbdent tilbyr Premium undersøkelse som eneste i landet.
  • Stadig flere verdsetter egen helse. Sunn helse starter faktisk i munnen, og tenker du på hva som er sunt for tennene vil du også redusere risikoen for en lang rekke livsstilssykdommer. Gevinsten? Et lengre og sunnere liv.
  • Alkohol gjør oss mer mottagelig for 200 sykdommer. Brystkreft, alvorlige hjerteproblemer, demens, angst og depresjon er eksempler. Dette er 200 grunner til å redusere ethvert inntak.

kr 1.120 (kr 1.490)
60 min
Henter ledige timer...

AirFlow

Dette er en oppgradering av en profesjonell tannpuss. Her vil man med et spesielt apparat blåse en kombinasjon av luft, vann og små mikropartikler mot tennene. Mikropartiklene er spesialtilpasset for å komme til i mikroskopiske mellomrom og fjerne plakk, belegg og misfarging.

Til forskjell fra profesjonell tannpuss kan AirFlow brukes både over og under tannkjøttet. Normalt ønsker man kun å behandle tannflater som er over tannkjøttet. Dersom man har tannkjøttbetennelse må man som et ledd i behandlingen også behandle flater under tannkjøttet. AirFlow er et velegnet verktøy for behandling også under tannkjøttet.

AirFlow er veldig bra for å fjerne overfladiske misfarginger man kan få av kaffe, te, røyk og rødvin. Dersom du fortsatt har misfarging igjen etter behandling med AirFlow innebærer det at misfargingen ligger dypere i tannen. For å fjerne dem må du komplettere AirFlow med tannbleking.

Rens

Dersom plakk og belegg ikke fjernes i tide omdannes det til tannstein. Tannstein sitter hardt fast på tannen, og det går ikke å fjerne med vanlig tannpuss. I tillegg har tannstein en ru overflate, som gjør at nytt plakk og belegg gjerne fester seg. Dette nye plakket omdannes også til tannstein, og fortsetter i en ond sirkel.

Da tannstein også utgjør feste for bakterier er tannstein en risiko for å utvikle tannkjøttbetennelse og periodontitt. Derfor ønsker man å fjerne all tannstein. Siden tannstein sitter godt fast trenger man spesialinstrumenter som tannlegen og tannpleieren bruker.

Disse instrumentene er håndinstrument og ultralyd. Med et håndinstrument fjernes tannstein for hånd, mens ultralyd kombinerer vann og vibrasjoner for å fjerne tannsteinen. Våre pasienter opplever de forskjellige instrumentene ulikt. Ofte kombineres de to, da de fungerer på ulike måter.

Da det kommer vann fra ultralyd-apparatet, kan noen pasienter oppleve ising eller iling. Det er viktig at man da gir beskjed slik at vi kan endre teknikk og/eller gi bedøvelse ved behov.

tannpleie fjerner misfarging
Før- og etterbilde ved fjerning av tannstein og misfarging.

Dyp rens

Dersom belegg og tannstein beveger seg under tannkjøttet trenger man en dyp rens for å fjerne det. Prinsippet er det samme som rens, forskjellen er at man i tillegg arbeider under tannkjøttet. Det er viktig for oss at all din behandling er så behagelig som mulig. Gi beskjed dersom du ønsker bedøvelse for denne behandling.

Å prioritere tannpleie er å prioritere din egen helse

Sett på et globalt nivå har vi her i Skandinavia usedvanlig god tannhelse. En av årsakene er at vår tannhelse er prioritert fra vi er barn. Vi lærer tidlig viktigheten av regelmessig kontroll av munnhelsen samt forebyggende arbeid. At vi regelmessig har en tannlegetime avhengig av våre behov, har stor betydning for god munn- og tannhelse, samt for god helse generelt.

Hva koster tannpleie?

Du finner priser for ulike typer av tannpleie på vår prisliste. Noen pasienter kan ha krav på refusjon (stønad fra staten) for deler av behandlingen. Din behandler er kjent med de til enhver tid gjeldene kravene for å få refusjon og vil informere deg dersom du har krav på dette.

Ring oss nå på tlf. 22 42 04 16 for å bestille time for tannpleie. Du kan også booke time online.

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som utvikler flere klinikker i Oslo, herunder Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!