?> Tannbro | Erstatter tannluker og gir deg et flott smil
Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.com
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Premium undersøkelse
Premium undersøkelse
Inntil 70 min
kr 1.780
Undersøkelse fresh
Undersøkelse fresh
Inntil 50 min
kr 1.340
Enkel undersøkelse
Enkel undersøkelse
Inntil 30 min
kr 890
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 730

Tannbro erstatter tannluker og gir deg nye, faste tenner. Smil, snakk og spis som vanlig igjen!

Når trenger man en tannbro?

Dersom du savner en eller flere tenner og har igjen tenner på hver side av tannluken, kan du erstatte de mistede tennene med en bro. En bro er en fast løsning som blir limt til de gjenstående tennene. Alternativer til en tannbro er tannimplantat eller tannprotese.

Fordelen med en bro sammenlignet med andre behandlinger, er at det er en løsning som erstatter tannen raskt. Dersom man ikke har gjenstående tenner eller ikke ønsker å feste broen til tennene man har, er tannimplantat et bedre alternativ. Tannbroer på implantater kan være både korte (3 tenner) eller lange (hel kjeve). 

Før og etter behandling med tannbro.

Før og etter behandling med bro for å erstatte manglende tenner.

Hvordan lages en bro?

En bro lages etter samme prinsipp som en tannkrone. De gjenstående tennene behandles for å få en bro festet til seg. Behandlingen er helt smertefri. Før man begynner undersøker man alltid røttene på tennene som skal inkluderes. Man vil være sikker på at det ikke finnes noen skjulte sykdommer som må behandles først.

Behandlingen gjøres ofte i to omganger. Den første omgangen forbereder man tennene og skanner eller tar avtrykk av tennene. Mellom de to seansene får man en midlertidig bro.

Min midlertidige bro har falt av?

Skulle den midlertidige broen falle ut i mellomtiden, rengjør den og dytt den på plass igjen. Ta snarest kontakt med din tannlege for en kontroll.

Hvordan setter man broen på plass?

Den andre timen prøver man broen. Dersom både tannlegen og pasienten er fornøyde med passform, farge og funksjon, går man videre i prosessen.

Man gjør rent både tennene og tannbroen, og forbereder dem for lime-prosessen. Når broen er på plass, fjerner man alt lim-overskudd og kontrollerer passform, funksjon og farge igjen. Det er viktig å ikke pirke i området det første døgnet, da det kan ta litt tid før limet fester seg.

Grafikk av tannbro

Animering av treledds-tannbro.

Hvordan skal broen vedlikeholdes?

En bro skal vedlikeholdes like nøye som dine andre tenner. Det er viktig med regelmessig munnhygiene og vedlikeholds-undersøkelser. Akkurat som med vanlige tenner, finnes det en risiko for hull (da mellom broen og tannen) og tannkjøttsbetennelse. Ved å forebygge sykdom kan du beholde broen over lang tid.

En bro skal pusses som vanlig med fluortannkrem, i tillegg til å rengjøre mellom broen og nabotennene (tanntråd, mellomromsbørster). Utover dette skal man også rengjøre under broen, under de tennene (broleddet) som hviler mot tannkjøttet. Be din tannlege eller tannpleier instruere deg i hvordan du best gjør rent. 

Hva er prisen for en tannbro?

Prisen på en bro er avhengig av antall ledd på broen. Du finner våre tannlege priser her. Noen pasienter har krav på stønad fra HELFO for behandling med tannbro. Det gjelder f.eks. pasienter som har mistet tenner pga. tannløsning. 

Hvorfor skal jeg prioritere en tannbro?

Dersom du savner en eller flere tenner og ønsker erstatte å dem, skal du ikke vente for lenge. Munnen, tennene og kjevebeinet er levende vev. Dette innebærer at det forandrer seg over tid.

I tilfeller der man har tannluker, ser man at tennene beveger seg hos pasienter som utsetter behandlingen. Bakre tenner beveger seg gjerne fremover, og fremre tenner beveger seg gjerne bakover. Dette kan både krympe tannluker og lage andre tannluker. Tennene kan også tippe eller endre bittet ved å forstyrre tennene i motstående kjeve.

Alt dette fører til at det kan bli vanskeligere å lage en tannbro. I tillegg kan det finnes behov for flere omfattende behandlinger i forkant, f.eks. tannregulering eller rotfylling.

Ta kontakt dersom du vurderer en tannbro. Vi gir deg gjerne mer informasjon om hvilke muligheter akkurat du har. Ring oss 22 42 04 16 eller bestill time online.

Orbdent Oslo er en del av Orbdent AS

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som eier flere klinikker i Oslo, herunder Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

Del gjerne i sosiale medier
TwitterFacebookWhatsAppLinkedInPin It

Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!