Tannlege sentralt i OsloFinn oss her
Sentralt i Oslo SentrumØvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo
Veibeskrivelse finner du herKart på Google Maps
Enkelt å kontakte ossAkutt tlf: 40 54 40 57
Tlf: 22 42 04 16
E-post: oslo@orbdent.comÅpningstiderMan til tors 08 – 20
Fredager 08 – 18
Online timebestillingBestill dine timer direkte i vår online timebooking på under 10 sekunder!
Finn ledige timer her
Populære søk...............
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
90 min
kr4.500 (kr 5.100)
Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)
Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790
Tannspa – Rent & pent smil
Tannspa – Rent & pent smil
40 min
kr990 (kr 1.089)

En tannlegeundersøkelse kan være livsstilsendrende og langt viktigere enn mange er klar over

Som eneste klinikk i landet tilbyr vi våre pasienter tre ulike undersøkelser. Velg den som passer ditt tannhelsebehov. Pasienter hos Orbdent kan nå få unik digital innsikt i sin munn- og generelle helsesituasjon via vårt siste tilbud, komplett undersøkelse Premium.

Hos oss kan du velge en tannlegeundersøkelse i Oslo som passer ditt behov

Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
Tannbleking inkl. undersøkelse (KAMPANJE)
90 min
kr4.500 (kr 5.100)

Her får du grundig undersøkelse, blekeskinner for hjemme-bleking, blekemiddel, samt instruksjon i hvordan trygg bleking gjennomføres. Dersom tannlegens vurdering er at tannbleking ikke bør gjennomføres før annen tannbehandling er utført, betaler du kun for undersøkelsen. Da vil du få et gratis kostnadsoverslag for andre behandlingsbehov. NB. Hvis bleking ikke vurderes som medisinsk nødvendig, vil det tilkomme 25 % mva.

Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)

Komplett undersøkelse Basis inkluderer:

 • Undersøkelse av munn, tenner, kjeve og tyggemuskler, bitt og slimhinner.
 • Inntil 4 tannrøntgen
 • Enkel fjerning av tannstein, puss og polering ved behov
 • Kostnadsoverslag*

* For evt videre behandlingsbehov.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

Akutt undersøkelse
Akutt undersøkelse
ca 40 min
kr 790

Du får:

 • Et raskt svar på hva slags problemstilling du står overfor.
 • Smertelindring.
 • Gratis kostnadsoverslag for videre behandling.
 • Avhengig av tid og problemstilling, kan det utføres mindre akutt-behandlinger der og da. Dersom tidkrevende/spesialist-behandling er nødvendig, vil tannlegen gi deg forslag til oppfølgingstime snarest mulig etter undersøkelsen.

Hos oss differensieres behov for tannlegeundersøkelse og oppfølging basert på pasientinnsikt

En undersøkelse har først og fremst i oppgave å:

 1. Kunne forklare nåværende tann- og munnhelsesituasjon
 2. Vurdere om det kan være tegn til annen sykdom (kreft m.fl.) i munnen, kjever eller kjeveledd
 3. Gi pasienten skreddersydd informasjon for å forebygge nye/andre problemer basert på helsesituasjonen
 4. Gi pasienten en skreddersydd oppfølgingsplan for sin tann- og munnhelse ved behov

Et tannhelseproblem koster mer enn en undersøkelse – forebygging er bedre enn en reparasjon!

Fra vi er barn lærer vi å gå til tannlege for å sjekke om vi har hull. Dette ensidige fokuset er med oss til voksenalder og påvirker hvordan mange ser på tannhelse. God tannpleie handler om langt mer enn hull i tennene.

Noen utsetter en tannlegeundersøkelse helt til de kjenner at noe er problematisk. For eksempel når det har oppstått en akutt situasjon som tannpine, fraktur, mistet tann eller lignende. Andre lider av tannlegeskrekk og skyr unna tannbehandling så lenge at de får omfattende tannskader og -sykdom.

Mange velger regelmessig kontroll fordi de vet at problemer koster mer enn en undersøkelse og at forebygging er bedre enn reparasjon.

Følges gode råd for tannpleie, vil man forebygge mot en rekke alvorlige sykdommer og samtidig spares for potensielt store tannlegekostnader i fremtiden. Alt vi konsumerer går gjennom munnen og påvirker vår helse, men mange tenker bare på konsekvensene det har for kroppen – ikke for munnen.

Den dagen folk flest virkelig tenker helhetlig om kropp og helse, vil vi generelt ha:

 • Bedre helse
 • Mindre alvorlig sykdom
 • Et samfunn som spares for store summer i offentlige helseutgifter
 • Et næringsliv som har færre sykemeldte.

Kan tannlegen virkelig være en sentral bidragsyter for alt dette?

Ja!

En tannlege som kjenner din livsstil vil kunne gi deg svært presis informasjon om hva som foregår i både munn – og din generelle helse, samt fortelle hvor ofte du bør komme til kontroll.

Kommer man regelmessig til en grundig tannlegeundersøkelse, kan tannlegen faktisk være den som best kan se tidlige tegn på alvorlig sykdom. Vi sier «kan» fordi dette i stor grad handler om hvor mye tid tannlegen du bruker har til disposisjon under en undersøkelse.

Dersom du utelukkende søker etter den rimeligste undersøkelsen i byen, er det innlysende at det ikke vil være tid til en omfattende vurdering av pasientenes munn- og generelle helse. Du sparer kanskje noen hundrelapper, men risikerer å måtte bruke mange tusenlapper senere.

Det er situasjoner der en enkel og rask undersøkelse er godt nok, og det er tilfeller der pasienten absolutt bør starte pasientforholdet hos oss med en omfattende kartlegging. Når velges hva?

En rask tannlegeundersøkelse anbefales når du har et etablert pasientforhold hos oss og tannlegen kjenner din munn- og generelle helsesituasjon, og denne er stabil over tid.

Tannlegen er da kjent med:

 • Ditt kosthold
 • Dine munnpleierutiner
 • Din sykdomshistorie og medikamentbruk
 • Andre forhold som kan påvirke din munnhelse

En komplett undersøkelse premium anbefales når du kommer til oss for første gang eller noe har skjedd som forandret din munn- og generelle helsesituasjon. Tannlegen gjør seg kjent med dine munnpleierutiner, din livsstil, kosthold, samt alle faktorene som påvirker din munn- og generelle helse.

Dette resulterer i flere viktige konsekvenser:

 • Tannlegen kan forklare nåværende munnhelsesituasjon
 • Tannlegen kan avdekke årsaker eller sannsynlige årsaker til munnhelseproblemer, men som har utgangspunkt i andre plager.
 • Tannlegen kan foreslå endringer eller justeringer i livsstil for å få kontroll på plager eller sykdomstilstander.
 • Tannlegen kan henvise til annet helsepersonell for å utrede/behandle egentlige årsaker til munnhelseproblemer.
 • Tannlegen gjør en digital dokumentasjon av tannhelsen gjennom en 3D-skanning, samt fotografering av snikt, munn, tenner og tannkjøtt.
 • Etter en kartlegging av din livsstil og faktorer som påvirker munnhelse, kan tannlegen skreddersy ditt forhold til hvor ofte du må komme til undersøkelser.

Det grunnleggende viktige med en slik omfattende undersøkelse er å forebygge mot alvorlig sykdom, få en tidlig diagnose dersom noe oppstår, samt å spares for store og dyre behandlinger. Vi anbefaler at du leser mer om vår komplett undersøkelse Premium.

Alt dette undersøkes når du er hos oss

Felles for alle undersøkelser:

 • Fysisk undersøkelse av lymfekjertler og inspeksjon av ansiktet for å avdekke evt. asymmetrier.
 • En sjekk av kjeveledd og tyggemuskler for å utrede evt. overbelastning.
 • Kontroll av innsiden av lepper, gane, tannkjøtt, munngulv og tunge for å se om det finnes tegn til sykdom.
 • En sjekk av hvordan overkjevens og underkjevens tenner jobber sammen for å se hvordan bittet er.
 • Tennene undersøkes og evt. tidligere tannbehandling du har fått registreres (f. eks. skallfasetter, fyllinger, tannkroner eller broer). Vi ser bl. a. etter tegn til hull, sprekker, frakturer eller misfarging.
 • Festet rundt tennene dine måles for å kontrollere evt. tegn på tannkjøttbetennelse og tannløsning, eller evt. risiko for dette.
 • Vi kontrollerer også munnhygienen, hvis og hvor det evt. er plakk eller tannstein.

Om kreft og andre sykdommer som manifesteres i munnen

Få er klar over hvor mange krefttyper som kan oppdages ved en visuell inspeksjon av munnhulen. Også tegn til Chrohns (tarmsykdom), diabetes, høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdom, søvnapné og Sjøgrens kan oppdages i munnen. Munntørrhet er et annet eksempel på en plage som kan avdekkes ila. en samtale/klinisk undersøkelse, en tilstand som kan påvirke munnhelse negativt. En erfaren og dyktig tannlege vil kunne oppdage alvorlig sykdom allerede i tidlig fase, noe som selvsagt har stor betydning for sykdomsutvikling og prognose.

Genetikk, men oftest livsstil, er førende for munn- og generell helse

Det er stor forskjell fra menneske til menneske hvor ofte man får hull eller andre tannhelseproblemer. Både genetikk, tannpleierutiner, sykdom, bruk av medikamenter og kosthold er viktige faktorer. Enkelte av disse faktorene/rutinene er også gjenstand for stadige endringer gjennom livene våre. Sykdom kan i seg selv påvirke tann- og munnhelse, visse medikamenter kan også påvirke negativt. Og selvsagt, et usunt kosthold vil ha stor innflytelse på både munn- og generell helse.

En komplett undersøkelse Premium vil gi tannlegen et unikt utgangspunkt for å veilede og skreddersy livsstilsråd som ikke bare gir økt livskvalitet, men også et tilrettelagt regime for hvor ofte du bør gå til kontroll basert på dine vaner og livsstil. Dette vil spare deg for unødige og dyre behandlinger.

Vi skiller mellom tre ulike undersøkelser

Det vil alltid være opp til pasienten å velge hvilken undersøkelse som passer best, og Orbdent gir pasientene valgfrihet:

Komplett undersøkelse Basis

Vår komplett undersøkelse Basis er en rask sjekk/kontroll som inkluderer en viktig visuell og klinisk undersøkelse av munnhule og tenner, samt dokumentering ved hjelp av røntgenbilder. Ønsker du kun en status på munnhelsen eller har en bekymring du ønsker å få avklart, er dette en bra måte å få gjennomført en sjekk.

Komplett undersøkelse Pluss

Komplett undersøkelse Pluss er en noe mer avansert undersøkelse som inkluderer undersøkelse, røntgen, tannrens, fjerning av tannstein/plakk og tilslutt polering. Pluss er en ypperlig måte å få sjekket munnhelsestatus, men tar det hele et skritt videre ved å gi deg en profesjonell tannrens og god innsikt i hvordan du enkelt kan forebygge mot senere problemer basert på din helsestatus.

Komplett undersøkelse Premium

Komplett undersøkelse Premium er en omfattende undersøkelse som inkluderer undersøkelse, røntgen, tannrens, studio- og kliniske bilder, samt digital back-up av tennene. 3D-skanningen og fotografiene samler viktig dokumentasjon som vil hjelpe tannlegen om du får en tannskade eller må erstatte tapte tenner. Den tredimensjonale fremstillingen av tenner og tannkjøtt gir deg som pasient god innsikt i egen tannhelse og gir deg bedre utgangspunkt for å planlegge tannbehandling.

Denne undersøkelsen gir et godt utgangspunkt for å prate med tannlegen om andre behandlinger du kunne ønske deg. Det kan være funksjonelle behandlinger som retting av tannstilling (tannregulering) eller erstatning av tapte tenner (f.eks. tannimplantat), men også estetiske behandlinger (f.eks. skallfasetter eller tannbleking).

Enkelte av disse behandlingene tilbyr vi egne konsultasjoner på slik at du kan få mer informasjon om metoden og om den er aktuell for deg. Hvis du ønsker det, settes det opp en konsultasjon hos tannbehandler med spesialkompetanse.

Akutt undersøkelse

akutt tannlegeundersøkelse

Akutt undersøkelse utreder akutte smerter og plager.

Ulykker inntreffer, en bit av en tann løsner etter et uhell, litt vondt i en tann blir plutselig til tannverk, en fylling detter ut, en krone løsner. Det kan være mange situasjoner som utløser behov for akutt behandling.

Vårt viktigste fokus er å gi deg smertelindring, samt å få gjennomført en grundig undersøkelse/kartlegging. Tannlegen må få en god oversikt over situasjonen for å kunne gi deg forslag/alternativer til videre behandling. Avhengig av hva slags problemstilling pasienten har og om tannlegen har nødvendig tid, kan visse behandlinger gjennomføres der og da. I andre situasjoner gis smertelindring slik at pasienten kan klare seg frem til endelig behandling kan gjennomføres.

Velg en tannlegeundersøkelse som passer dine behov

Komplett undersøkelse Basis
Komplett undersøkelse Basis
50 min
kr820 (kr 1.090)

Komplett undersøkelse Basis inkluderer:

 • Undersøkelse av munn, tenner, kjeve og tyggemuskler, bitt og slimhinner.
 • Inntil 4 tannrøntgen
 • Enkel fjerning av tannstein, puss og polering ved behov
 • Kostnadsoverslag*

* For evt videre behandlingsbehov.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

Dersom du ikke finner passende time via vårt nettbaserte timebestillingsystem, kan du alltid ringe oss på telefon 22 42 04 16. Vi gjør alltid vårt ytterste for at pasienter skal få time så raskt de ønsker, og i enkelte tilfeller klarer vi å skape kapasitet som ikke vises i vår online-booking.

Vi er en del av et større konsern med flere klinikker

Orbdent.no er en del av konsernet Orbdent AS som utvikler flere klinikker i Oslo, herunder Oslo Tannlegesenter og Torshov Tannlegesenter.

1Velg time/behandling

Kryss i ønsket undersøkelse nedenfor, velg deretter blant ledige timer.
Komplett undersøkelse Basis50 min

Komplett undersøkelse Basis inkluderer:

 • Undersøkelse av munn, tenner, kjeve og tyggemuskler, bitt og slimhinner.
 • Inntil 4 tannrøntgen
 • Enkel fjerning av tannstein, puss og polering ved behov
 • Kostnadsoverslag*

* For evt videre behandlingsbehov.

Vi finner den beste løsningen for deg. Unn deg en behagelig opplevelse hos erfarne tannleger og spesialister i Oslo sentrum.

kr 820 kr 1090
kr 820 kr 1090
Mer info

2Velg behandler (valgfritt)

Velg ønsket behandler i listen
Listen viser alle behandlere som utfører den valgte behandlingen.

3Velg dato og tidspunkt

Finner du ikke et passende tidspunkt, kan vi alltid hjelpe dersom du ringer oss på 22 42 04 16. Vi har også drop-in.

4Bekreft ditt valg

Behandling
Behandler
Dato
Tidspunkt
Gyldig kampanjekode
Kampanjekoden du har angitt er ikke kjent for oss.
Kampanjekoden kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud på klinikken.
Velg metode for registrering
VippsLogg inn med VippsDu blir ikke belastet pengerBank ID mobilBankID med kodebrikkeMed koder fra banken dinBank ID mobilBankID på mobilMed sikker legitimasjon på mobil
Bank ID mobilManuell registreringFyll inn skjema
Fødselsnummer
Fødselsnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut
Telefonnummer
Telefonnummer mangler eller er ikke korrekt fyllt ut (husk landskode f.e.k.s +47)
E-post
Du må godkjenne vilkåren
Fortsett
Bekreft din bestilling ved å fylle i koden du har mottatt på SMS
Gyldig SMS-kode mangler (4 siffer)
Din SMS-kode er ugyldig/ikke lenger gyldig
Registrer bestilling
Forfatter

Publisert
Unntaksfeil i serverscript. Vennligst last inn siden på nytt!
Du har ingen internettforbindelse. Logg deg inn på nett og last inn siden på nytt!
Et unntaksfeil har intruffet. Vennligst last inn siden på nytt!